Advertentie

Laatste nieuws


12 maart: protest tegen Rotterdamse Milieuzone

09-03-2017

2017-03-09

12 maart: protest tegen Rotterdamse Milieuzone
Zondag 12 maart a.s. biedt de stichting Rotterdamse Klassiekers tijdens een grote protestbijeenkomst het gemeentebestuur een motie aan, waarin ze met alternatieven komt voor de milieuzone Rotterdam. Wethouder Pex Langenberg heeft toegezegd de motie in ontvangst te nemen. De FEHAC is van harte mede-ondertekenaar van deze motie. 

Motie met alternatieven 
In de motie wordt geconstateerd dat de invoering van de Milieuzone niet of nauwelijks effect sorteert. De concentraties stikstofdioxide, stikstofmonoxide en fijnstof zijn zelfs toegenomen. Het beoogde effect van 40% minder roetuitstoot en 50% minder voertuigen is absoluut niet gehaald: integendeel het aantal voertuigen in Rotterdam is alleen maar toegenomen. En veel luchtvervuiling komt uit andere bronnen dan het verkeer: industrie, scheepvaart, luchtvaart, houtkachels en niet te vergeten de mooie cruiseschepen die aanleggen bij de Erasmusbrug. Alternatieven voor de Milieuzone zijn: de binnenstad meer autoluw maken, meer gebruik maken van beter en schoner openbaar vervoer en afspraken met het havenbedrijf en industrie maken om vervuiling te verminderen. Dus niet verbieden, maar gedragsverandering stimuleren.

CO² neutraal evenement  
Uniek aan dit event is dat het CO² neutraal is. De stichting Rotterdamse Klassiekers heeft namelijk de CO² afgekocht: “Wij begrijpen ook dat onze auto's iets uitstoten. Naar ‘goed’ voorbeeld van de gemeente Rotterdam en D66 kopen wij de CO² af. Daarom kunnen wij een CO² neutraal evenement aanbieden”. Via sociale media hebben zich al 1.100 geïnteresseerden gemeld en de organisatie verwacht ook ruim aandacht hiervoor van de landelijke pers. 

Alle informatie  http://milieuzonerotterdam.nl/actie12maart2017/index.htm 

Datum: zondag 12 maart 2017 | Verzamelen: vanaf 11:00 uur, Marconistraat 3029AK Rotterdam (zelfde plaats als in 2016) | Vertrek: 12:00 uur, Rondje Ring | Aankomst Schiedam: vanaf 12:45 uur, Restaurant De Beren. Maasboulevard 3, 3114HB Schiedam

288

Voor meer nieuws klik HIER


Foto's van clubevenementen

Voor leden: Emailadres doorgeven!

Je bent lid en ontvangt nog steeds geen berichten van de club via email:

Geef dan HIER je emailadres op.


Autonieuws

Direct naar clubwinkel

Introductieprijs caps € 10,-

Nieuwe polo's, caps en polosweater beschikbaar. Klik HIER om direct naar de clubwinkel te gaan.


 

(Advertentie)

Evenementen van de club

Geen items beschikbaar.

Andere evenementen

Geen items beschikbaar.

Morris Minor Club NL

Wie heeft dat nou nooit: je bent onderweg en geheel onverwacht kom je een Oldtimer tegen. De één ziet er zus uit en de ander zo. Soms denk je: zo'n wagentje zou ik ook wel willen hebben! Maar wat heb je er eigenlijk aan? Als deze vraag bij u is opgekomen, dan moet u zeker eens verder kijken op deze website! Lees verder


Word nu lid!

Bent u een Morris Minor eigenaar of wilt u dat graag zijn? Word dan nu lid van de Morris Minor Club Nederland. Doe mee aan de vele leuke ritten die wij elk jaar organiseren, maar ook voor de kampeerweekenden en onze eigen clubblad: De Minorage!

 Klik hier om nu lid te worden


 

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Inloggen voor leden

Wel lid, nog geen inlogcode? Mail de webmaster