Advertentie

Laatste nieuws


Openluchtmuseum Arnhem

16-10-2017

2017-10-16

 

ACHTERGRONDEN

De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland, dat jaarlijks wordt georganiseerd onder het motto 'ontdekt gisteren, begrijp vandaag'.

In 2017 is het thema van de Maand van de Geschiedenis 'GELUK'.

Het Nederlands Openluchtmuseum organiseerde samen met de stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) en bij de Fehac aangesloten automobiel en motor clubs een special over het GELUK van het autorijden. Geluk is een richting, geen punt. Focus ligt op de 60'er jaren, de tijd waarin de auto ook voor de 'gewone' man bereikbaar werd.

Vrijheid en geluk

Al in de tijd van de Verlichting zien humanisten en radicale denkers de mogelijkheid tot aards geluk in tevredenheid met aardse zaken. Anderen denken dat vooral 'vrijheid' de voornaamste voorwaarde voor geluk is.

Hoe dan ook zij, een aardse zaak als de eigen auto appelleert sterk aan dat gevoel van individuele vrijheid en de mogelijkheid om zelf keuzes te maken. zelf te bepalen om te gaan en te staan waar je wilt.

De voortgaande individualisering van de mobiliteit in de 20ste eeuw, eerst vooral per fiets, bromfiets, motorfiets en scooter en in de jaren 60 ook met de auto, wijst op een diepe en al veel langer bestaande behoefte onder de bevolking aan de mogelijkheid tot individueel reizen

Aan die behoefte kan dan in de jaren 60 en verder eindelijk worden voldaan, voor alle lagen van de bevolking en in toenemende mate gemotoriseerd !

Bermtoerisme in Zeist

Henk Bannink

 

Zie HIER de foto's van de auto's in het openluchtmuseum

251

Voor meer nieuws klik HIER


Foto's van clubevenementen

Voor leden: Emailadres doorgeven!

Je bent lid en ontvangt nog steeds geen berichten van de club via email:

Geef dan HIER je emailadres op.


Autonieuws

Direct naar clubwinkel

Introductieprijs caps € 10,-

Nieuwe polo's, caps en polosweater beschikbaar. Klik HIER om direct naar de clubwinkel te gaan.


 

(Advertentie)

Evenementen van de club

Geen items beschikbaar.

Andere evenementen

Geen items beschikbaar.

Morris Minor Club NL

Wie heeft dat nou nooit: je bent onderweg en geheel onverwacht kom je een Oldtimer tegen. De één ziet er zus uit en de ander zo. Soms denk je: zo'n wagentje zou ik ook wel willen hebben! Maar wat heb je er eigenlijk aan? Als deze vraag bij u is opgekomen, dan moet u zeker eens verder kijken op deze website! Lees verder


Word nu lid!

Bent u een Morris Minor eigenaar of wilt u dat graag zijn? Word dan nu lid van de Morris Minor Club Nederland. Doe mee aan de vele leuke ritten die wij elk jaar organiseren, maar ook voor de kampeerweekenden en onze eigen clubblad: De Minorage!

 Klik hier om nu lid te worden


 

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Inloggen voor leden

Wel lid, nog geen inlogcode? Mail de webmaster