Advertentie

Laatste nieuws


Regelgeving rond in- of uitvoeren van Erfgoed

01-05-2018

2018-05-01
Je zou het bijna vergeten... maar er zijn toch echt bijzondere spelregels voor erfgoed. Ook spelregels die gelden voor mobiel erfgoed.
Die spelregels worden gehandhaafd door de Erfgoedinspectie (EGI) van het Ministerie van OCW.
En als je er even over nadenkt is dat ook heel logisch. Aan de ene kant verwachten wij van onze overheid dat zij zich inspant om ons erfgoed te beschermen, maar  dan mag de overheid van ons als hoeders van het mobiel erfgoed verwachten dat wij ons aan de spelregels houden.
Toch?
 
Maar waar gaat het om? Stel, je bent eigenaar van een mooi stuk mobiel erfgoed, en je wilt er mee naar een land buiten de EU. Bijvoorbeeld om er een mooie rit mee te rijden. Of mee te doen aan een evenement.
Of je hebt je voertuig verkocht aan iemand buiten de EU.
Wanneer een voertuig dat behoort tot het mobiel erfgoed tijdelijk of permanent naar het buitenland verhuist, is er een exportvergunning nodig. Tenminste, als het voertuig ouder is dan 75 jaar èn meer waard is dan € 50.000,00.
 
Het aanvragen van zo'n exportvergunning is niet moeilijk en kost ook niet heel veel tijd, maar het moet wel op tijd aangevraagd worden. Dat scheelt u, en de mensen van de Erfgoedinspectie, en de Douane, een heleboel werk.
 
Als er een harde BREXIT komt, is ook voor het bezoek aan een evenement in Groot-Brittanië een exportvergunning nodig.
 
Op de FEHAC-website, LINK, staat precies wat u moet doen bij export. En zijn er vragen? Het FEHAC-secretariaat  helpt u graag verder.
Te bereiken onder: secretariaat@fehac.nl of 085 - 303 4651
316

Voor meer nieuws klik HIER


Foto's van clubevenementen

Voor leden: Emailadres doorgeven!

Je bent lid en ontvangt nog steeds geen berichten van de club via email:

Geef dan HIER je emailadres op.


Autonieuws

Direct naar clubwinkel

Introductieprijs caps € 10,-

Nieuwe polo's, caps en polosweater beschikbaar. Klik HIER om direct naar de clubwinkel te gaan.


 

(Advertentie)

Evenementen van de club

Geen items beschikbaar.

Andere evenementen

Geen items beschikbaar.

Morris Minor Club NL

Wie heeft dat nou nooit: je bent onderweg en geheel onverwacht kom je een Oldtimer tegen. De één ziet er zus uit en de ander zo. Soms denk je: zo'n wagentje zou ik ook wel willen hebben! Maar wat heb je er eigenlijk aan? Als deze vraag bij u is opgekomen, dan moet u zeker eens verder kijken op deze website! Lees verder


Word nu lid!

Bent u een Morris Minor eigenaar of wilt u dat graag zijn? Word dan nu lid van de Morris Minor Club Nederland. Doe mee aan de vele leuke ritten die wij elk jaar organiseren, maar ook voor de kampeerweekenden en onze eigen clubblad: De Minorage!

 Klik hier om nu lid te worden


 

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Inloggen voor leden

Wel lid, nog geen inlogcode? Mail de webmaster