Advertentie

Nieuws van de Morris Minor Club Nederland

Demo remmen op Technische Middag 24 november
19-11-2018

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de Minor: De remmen.

A.s. zaterdag 24 november gaat de eerste Technische Middag in Barneveld weer plaatsvinden. De middag staat deze keer geheel in het teken van de remmen van de Minor. Henk Manders heeft in zijn garage een compleet remsysteem nagebouwd, en gaat dit demo-model tonen en alle aspecten van de remmen toelichten. 

Tevens gaat Henk laten zien hoe men vroeger de remvloeistof beoordeelde op kwaliteit. Met een Vapour Lock Indicator van Castrol.

Laat even weten of je komt: Aanmelden kan HIER.

Ze zijn weer ingepland: de zo succesvolle technische middagen!
14-11-2018

Ze zijn weer ingepland: de zo succesvolle technische middagen seizoen 2018/2019!

Reserveer daarvoor 27 oktober, 24 november, 19 januari, 16 februari en 23 maart! Wij beginnen met een spectaculaire start in Linschoten: een Special Edition waarbij wij de beschikking hebben over bruggen en een rembank. Daarna hebben we vier traditioneel klasse middagen in Barneveld. Deelname kosten zijn € 2.50 per middag. Bij betaling van 10 euro op de eerste dag zijn de kosten voor alle middagen voldaan. Allemaal van harte welkom en als je je HIER registreert via de website, kunnen wij in geval van onverwachte wijzigingen contact opnemen. Voor koffie en thee wordt natuurlijk gezorgd, vragen over technische problemen of onderwerpen kunnen vooraf ingediend worden.  Net als elk jaar maken we er gezellige en interessante middagen van.  De technische middagen zijn van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur. Het adres in Linschoten: Autogarage M. Van Eijk, Engherzandweg 13  Barneveld: Fam. Kooloos, van Dedumlaan 1 Barneveld  

Hoe organiseer ik een oldtimer rit?
13-11-2018

Het doel van het organiseren van activiteiten is buiten de gezelligheid het uitoefenen van onze gezamenlijke passie, het rijden in- en het in standhouden van onze Morris Minors!

Gelukkig zijn er altijd leden te vinden voor het organiseren van een koffieklets, een kampeerweekend of een eendagse rit; voor de hele club of eenvoudig voor de clubleden uit de regio. Het MMCN bestuur wil graag de regionale activiteiten ondersteunen. Meld jij je aan voor het organiseren van een regionale activiteit?

We hopen in de toekomst op meerdere van u te mogen rekenen om eens een rit uit te zetten of mee te helpen bij het organiseren van een evenement.

Voor het geval u denkt: ik heb geen ervaring met een rit uitzetten, ik wil wel, maar weet niet hoe! volgen hier een aantal tips. Onze handleiding treft u ook aan op onze mooie site. Aan u de keuze: werken op basis van enkele tips of werken vanuit onze handleiding. Ze staan beide garant voor succes!  

Mogen de volgende tips de eerste aanzet zijn voor uw eigen regioactiviteit:

1) Houd het simpel! Het gaat niet om het buitenkantje maar om de kans om samen te zijn en onze passie te delen, niet waar?

2) Neem een kort en duidelijk thema! Denk hierbij aan bv. de volgende thema’s:

 • Een molenrit
 • Een kerkdorpenrit
 • Een waterrit
 • Een landgoedrit
 • Kastelenrit
 • Picknickrit

Kiest u bijvoorbeeld voor het thema “Water”, zorg dan ook dat de rit leidt langs water (rivieren en sloten); neem een stuw of sluizencomplex op in de rit; bekijk of er misschien een watermolen is waarlangs de rit kan voeren. Wat ook heel leuk is om na het door u georganiseerd evenement door te geven aan een ander clublid zodat we als club  op roulatie steeds meer ontdekken over het thema, zoals het thema water! Vergelijk het maar met onze vragenestafette in de Minorage; zo leer je steeds meer leden kennen. Erg leuk dus! Dus....verzin het maar, alles mag en alles kan!

3) Gebruik een bestaande route! Voel je niet verplicht om zelf een rit te verzinnen. Een uurtje surfen over het internet levert al een schat aan uitgezette ritten op. Er bestaan allerlei programma’s, een voorbeeld is Route You, dat een hele database bevat met allerlei tochten. Een goede routebeschrijving scheelt ook heel veel bordjes plaatsen (en na de rit weer weghalen!)

4) Houd de route kort en zoveel mogelijk vrij van obstakels. Niemand van ons en geen van onze voertuigen houdt van verkeersdrempels, scheuren in de weg en wat dies meer zij. Door een route van een ander te gebruiken met goede reviews en deze route zelf nog 1 keer te controleren (op de route zouden nieuwe obstakels kunnen zijn opgeworpen, vandaar) bent u zo goed als verzekerd van veel ritplezier. Houd u de afstand ook beperkt tussen 20 en 50 km dan bent u verzekerd van complimenten voor uw organisatietalent!

5) Zorg voor een start en finishlocatie waar de deelnemende auto’s goed geparkeerd kunnen worden. Houd daarbij rekening met ook andere bezoekers van zo'n locatie.

6) Neem de tijd! Wat is het toch heerlijk om relaxt de rit te rijden in onze oldtimers, onderwijl genietend van al het moois waarlangs de rit ons voert! Zorg voor een evenwichtige verdeling tussen rijden, bezoeken en of iets bezichtigen.

7) Zorg voor een ontmoetingsplek! De praktijk leert dat men in eerste instantie in groepjes rijdt, maar na verloop van tijd herschikken die groepjes zich en rijdt men individueel of hooguit met twee of drie auto’s bij elkaar. Neem ergens in de route een activiteit op, zodat men elkaar weer ziet en ervaringen kan uitwisselen. Dat kan zijn een bezichtiging, maar – bij goed weer – ook een picknick, een leuk terrasje met een mooi uitzicht, een versnapering uitdelen op een parkeerplaats of langs de kant van een rustige bosweg etc.

8) Eigen risico! Neem in de routebeschrijving de opmerking op dat men rijdt op eigen risico. Dit om eventueel juridisch gezeur te voorkomen.

9)Vraag gewoon om hulp! Schroom niet om hulp te vragen aan je mede-leden of aan de leden van het Bestuur!

10) Door iets voor elkaar te organiseren, houden wij onze club alive and kicking! 

So keep on minoring! Bedenk daarbij dat het niet gaat om perfectie, maar om gezelligheid en plezier!

U hartelijk groetend,

 

Frank Fassotte

evenementencoördinator

Morris Minor Club Nederland

evenementen@morrisminorclub.nl

Foto's Technische Middag - Special Edition
13-11-2018
Foto's Betuwe rit
12-11-2018
Foto's Uteregrit
11-11-2018
Foto's kampeerweekend Neurhede
11-11-2018
foto's NOD Lelystad
10-11-2018
Foto's Brabantrit 2018
10-11-2018
foto's Tulpenroute
09-11-2018
Foto's Technische Middagen
08-11-2018
Henk Bannink benoemd tot erelid
08-11-2018

Bij de afsluiting van de 25ste door Henk Bannink georganiseerde Uteregrit is Henk benoemd tot erelid van de Morris Minor Club Nederland. Lees meer in de volgende Minorage.

Berichtgeving nieuwe brandstof stickers leiden tot verwarring
08-10-2018

Nieuwe brandstof stickers bij de pomp 

Vanaf 12 oktober staan er bij alle benzinepompen in heel Nederland nieuwe aanduidingen voor de verschillende brandstoffen: het zijn de in de hele EU gelijke etiketten die vermelden hoeveel ethanol er in de benzine wordt bijgemengd en de hoeveelheid biodiesel die er in de diesel zit. Dat wordt E5 voor maximaal 5% bijgemengde ethanol, E10 voor maximaal 10% bijgemengde ethanol en bijv. B7 voor 7% maximaal bijgemengde biodiesel. Ethanol is een soort alcohol uit tarwe of mais en biodiesel komt uit frituur- of braadvet.

Verwarring over betekenis 

Deze stickeractie heeft geleid tot enige verwarring: om te beginnen over Euro95 dat vaak wordt begrepen als brandstof in de verhouding 95% benzine en 5% ethanol. Die aanduiding 95 in Euro95 is echter het octaangetal van de benzine. Zoals Euro98 een octaangetal van 98 heeft.
Daarnaast bestaat de indruk dat er vanaf 12 oktober al overal 10% ethanol in de benzine zit. Ook niet waar: de verhoging van 5% naar 10% ethanol gebeurt pas in de loop van volgend jaar en ook dan blijft Euro95 of E5 nog volop verkrijgbaar.Advies blijft: tank een premiumbenzine
Benzine zonder ethanol en met een hoog octaan getal zoals Shell V-power 98, BP Ultimate 98 en Competition 102 blijven nog steeds verkrijgbaar. Het advies van de FEHAC blijft om een van deze benzines voor een oldtimer te tanken om motorschade te voorkomen. De FEHAC volgt de ontwikkelingen rond brandstof op de voet, met name welke ethanolvrije benzines verkrijgbaar blijven.

Nadere informatie

https://www.nove.nl/nieuwsberichten/iedereen/berichtgeving-over-nieuwe-brandstofstickers-leidt-tot-verwarringhttps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/milieuvriendelijke-brandstoffen-voor-vervoer/brandstofstickers

De Telegraaf: 70 jaar Morris Minor in Lelystad
17-06-2018

LELYSTAD - De 34e editie van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad trok zondag ongeveer 22.000 bezoekers. De grote belangstelling leidde tot grote drukte op de wegen. Op de Houtribdijk (N302) van Enkhuizen naar Lelystad ontstond zondagmiddag hierdoor ongeveer een half uur vertraging, meldde Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

De Oldtimerdag was dit jaar een eerbetoon aan automaker Henry Ford. De oprichter van het gelijknamige automerk bracht 110 jaar geleden de Ford Model T op de markt. Met een parade van verscheidene uitvoeringen van auto's van dit type werd een ode gebracht aan de fabrikant.

Maar ook andere 'oldies' waren van de partij. In totaal deden 442 oldtimers van allerlei verschillende merken mee. Dit is een record volgens de organisatie. Het oude record dateert uit 2011 toen er 427 deelnemers meededen. Ook was er speciale aandacht voor de 55e geboortedag van het Italiaanse sportwagenmerk Lamborghini en de zeventigste verjaardag van de Morris Minor.

Thema avond autolakken door Glasurit op 19 juni
18-05-2018

Sinds januari 2018 is Glasurit een businesspartner van de FEHAC. Glasurit is onderdeel van het BASF concern, het is geen fabrikant van glazen ruiten maar wel één van de toonaangevende fabrikanten van autolakken. 130 jaar ervaring in Classic Car Colors Glasurit heeft een speciale lijn van Classic Car Colors en maakt topkwaliteit lakken voor de auto-industrie. Men kan teruggrijpen op 130 jaar ervaring in lakken. Alle Porsche 356 en 911 werden bijvoorbeeld ‘aan de band’ van Glasurit lakken voorzien. Met innovatieve lakproducten en -systemen gaat men voor een perfect eindresultaat en met steeds betere instrumenten kan snel en trefzeker de juiste kleur uitgezocht worden. De constant hoge kwaliteit van Glasurit heeft ertoe geleid dat Glasurit-autoreparatielakken wereldwijd van vrijwel alle vooraanstaande autofabrikanten een goedkeuring hebben gekregen voor reparaties. En Jaguar Heritage bijvoorbeeld gebruikt voor een nieuw serie van 25 Jaguar D types Glasurit.

Steeds meer autoschade herstelbedrijven over de hele wereld overstappen op Glasurit. Glasurit heeft een zeer uitgebreide 'bibliotheek' van kleuren voor historische voertuigen. Vrijwel elke kleur is leverbaar en bij reparatie kan een nieuw gespoten motorkap ook een ‘verweerd’ uiterlijk krijgen. World Skills leidt autospuiters op Daarnaast is Glasurit vorig jaar gestart met een internationaal project om te komen tot een opleiding voor professionele spuiters voor mobiel erfgoed. In dit project, waarin onder meer enkele autofabrikanten, World Skills Duitsland en de FIVA samenwerken, zijn namens de FEHAC Laszlo Mogyorossy en Bert Pronk betrokken.

Thema avond autolakken: u hoeft er niet voor naar Duitsland

Op 19 juni komen de mensen van Glasurit ons vertellen over autolakken. Een unieke kans om hiervan kennis te nemen en uw vragen direct aan de experts te stellen. En het mooie is: we hoeven er niet voor naar Duitsland, de experts van Glasurit komen naar ons toe. Snel aanmelden Meld u tijdig aan, de belangstelling is groot!

Bijwonen van deze avond is gratis. En wilt u zeker weten dat uw vraag op 19 juni al wordt beantwoord? Stel uw vraag dan vooraf al via secretariaat@fehac.nl. De presentatie is gedeeltelijk in het Engels. Maar dit is goed te volgen. Uw vragen mogen in het Nederlands gesteld worden.

Datum : dinsdag 19 juni 2018

Locatie : Postillion Bunnik, Baan van Fectio 1, 3981 HZ Bunnik

Tijd: 20:00-22:00 uur (zaal open 19:30)

Deelname is gratis Aanmelden via hier

APK voor voertuigen van 50 jaar en ouder lijkt voorlopig van kracht te blijven
16-05-2018

APK voor voertuigen van 50 jaar en ouder lijkt voorlopig van kracht te blijven

By Erik van Putten | 15 mei, 2018

Er is al veel over gezegd en over geschreven. Al enige jaren stond een wijziging in de APK plicht voor voertuigen van 50 jaar en ouder in de steigers. Sterker: er is uitvoerig gepubliceerd over het feit dat die wijziging op 20 mei 2018 van kracht zou gaan worden. De mede door de FEHAC bepleite verandering zou inhouden dat voertuigen van 50 jaar en ouder vanaf die datum vrijgesteld werden van APK plicht. De implementatie van deze bepaling is echter uitgesteld.

Inmiddels heerst onder een aantal bezitters van voertuigen binnen deze categorie vertwijfeling, omdat zij een uitnodiging hebben ontvangen om hun voertuig (dat vijftig jaar of ouder is) te laten keuren. En vragen zij zich af of de klassieker daadwerkelijk gekeurd moet worden. Of dat de invitatie om naar het APK keuringsstation te rijden een vergissing is gebleken.

VOORLOPIG GEEN WIJZIGING

Welnu: de uitnodiging is geldig, en de APK plicht ook. Voorlopig wijzigt er niets in de regelgeving, waarbinnen is bepaald dat voertuigen met een datum eerste toelating van vóór 1 januari 1960 geen tweejaarlijkse keuring meer hoeven te ondergaan. De doorlopend opschuivende grens van 50 jaar en ouder wordt nog niet gehanteerd.

IMPLEMENTATIE IN NATIONALE WET- EN REGELGEVING

Het voorlopige uitstel heeft te maken met de uitblijvende implementatie van de Europese APK richtlijn, die reeds in 2014 werd uitgevaardigd. Deze richtlijn zou uiterlijk op 20 mei 2017 moeten worden omgezet in nationale wet- en regelgeving. Doordat de richtlijn de lidstaten ruimte bood om op landelijk niveau aanpassingen te mogen doorvoeren, besloot de minister van Infrastructuur en Milieu om voertuigen van historische waarde die ouder zijn dan 50 jaar vrij te stellen van de APK-plicht, en wel met ingang van 20 mei 2018.

WIJZIGING BESLUIT VOERTUIGEN VERTRAAGD

Om een dergelijke vrijstelling in te voeren, diende het Besluit Voertuigen worden aangepast. De Tweede Kamer verwierp echter een wetvoorstel ten aanzien van de kentekening van landbouw- en bosbouw tractoren. Daardoor heeft de besluitvorming vertraging opgelopen.  In het Besluit Voertuigen waren ook bepalingen opgenomen ten aanzien van de keuringsplicht voor snelle tractoren. Die zijn nog niet omgezet in wet- en regelgeving.

GEEN DEELBESLUITEN

Het is merkwaardig, dat er niet naar deelbesluiten is gekeken. In tegenstelling tot die mogelijkheid wprdt de gehele linie met motorvoertuigen van 50 jaar en ouder in één keer in het Besluit Voertuigen behandeld. Het getuigt van slordigheid, dat de eigenaren van deze categorie voertuigen vanuit de RDW én de politiek onduidelijk worden geïnformeerd. Het staat los van het feit dat een periodieke keuring geen kwaad kan.

TWEEJAARLIJKSE KEURINGSPLICHT VOOR 30 JAAR EN OUDER BLIJFT IN STAND

Vooralsnog blijven de oude regels van kracht. Daarnaast blijven de bepalingen ten aanzien van de tweejaarlijkse keuringen van voertuigen met een leeftijd van 30 jaar en ouder in stand. Die aanpassing werd in het verleden overigens met succes door de FEHAC bepleit.

Regelgeving rond in- of uitvoeren van Erfgoed
01-05-2018
Je zou het bijna vergeten... maar er zijn toch echt bijzondere spelregels voor erfgoed. Ook spelregels die gelden voor mobiel erfgoed.
Die spelregels worden gehandhaafd door de Erfgoedinspectie (EGI) van het Ministerie van OCW.
En als je er even over nadenkt is dat ook heel logisch. Aan de ene kant verwachten wij van onze overheid dat zij zich inspant om ons erfgoed te beschermen, maar  dan mag de overheid van ons als hoeders van het mobiel erfgoed verwachten dat wij ons aan de spelregels houden.
Toch?
 
Maar waar gaat het om? Stel, je bent eigenaar van een mooi stuk mobiel erfgoed, en je wilt er mee naar een land buiten de EU. Bijvoorbeeld om er een mooie rit mee te rijden. Of mee te doen aan een evenement.
Of je hebt je voertuig verkocht aan iemand buiten de EU.
Wanneer een voertuig dat behoort tot het mobiel erfgoed tijdelijk of permanent naar het buitenland verhuist, is er een exportvergunning nodig. Tenminste, als het voertuig ouder is dan 75 jaar èn meer waard is dan € 50.000,00.
 
Het aanvragen van zo'n exportvergunning is niet moeilijk en kost ook niet heel veel tijd, maar het moet wel op tijd aangevraagd worden. Dat scheelt u, en de mensen van de Erfgoedinspectie, en de Douane, een heleboel werk.
 
Als er een harde BREXIT komt, is ook voor het bezoek aan een evenement in Groot-Brittanië een exportvergunning nodig.
 
Op de FEHAC-website, LINK, staat precies wat u moet doen bij export. En zijn er vragen? Het FEHAC-secretariaat  helpt u graag verder.
Te bereiken onder: secretariaat@fehac.nl of 085 - 303 4651
MMCN wint eerste prijs mooiste clubstand BC&L beurs!
11-03-2018

Met het thema 'THE CAR IS THE STAR' heeft de club met een mini-bioscoop (weer) de eerste prijs gewonnen van de mooiste clubstand van de British Cars & Lifestyle beurs in Rosmalen. Met een gouden randje, want vorige jaren werden er apart prijzen uitgereikt voor grote en kleine clubs, maar dit jaar werd er geen onderscheid gemaakt. De mooiste van alle clubstands deze keer! Met dank aan Gemma (prachtige bloemstukken), Henk, Piet, Bert, Harry en Theo. Hier alvast een impressie in foto's. Er volgen meer.

Kortingsbon voor British Cars & Lifestyle 10 en 11 maart
06-03-2018

Kom naar de beurs en bezoek de MMCN stand. Download HIER je kortingsbon.

Stukken voor de Algemene Ledenvergadering 21 maart 2018
03-03-2018

HIER vindt u de stukken voor de ALV op 21 maart 2018 (alleen voor leden, eerst inloggen).

Technische dagen: gezellig, leerzaam en druk bezocht
23-02-2018

Nog één technische middag in het verschiet: 24 maart.

Bekijk de foto's van deze winter HIER (met dank aan Annemieke Dekkers).

MM eigenaren gezocht! - Wie helpt MMCN-lid Roel?
18-01-2018

1 mei 2018 ga ik met mijn verloofde Denise trouwen. Zoals op de foto’s van mijn verslag MM zonder papieren....ojé is onze morris niet klaar voor die dag. Daarom zijn we op zoek naar iemand die met zijn MM (van VOOR februari 1953) voor onze bruiloft wil rijden. Uiteraard vergoeden wij eventuele kosten. Mocht u het leuk vinden om voor ons te rijden dan graag een mailtje met een foto naar roel.a.hogervorst@gmail.com

Morris Minor in de ‘spotlights’ op Nationale Oldtimerdag Lelystad
07-01-2018

14e lustrum: Morris Minor in de ‘spotlights’

Op 20 september 1948 werd de Morris Minor gepresenteerd tijdens de autoshow in het Earls Court Exhibition Centre in Londen. Die kleine aantrekkelijke Britse icoon uit de autowereld bleef tot 1971 in productie en kreeg de troetelnaam ‘Moggy’. Het was destijds een goedkope, betrouwbare en kleine gezinsauto met een hoog comfort, ontworpen door Sir Alec Issigoris. Het eerste model is herkenbaar aan de twee koplampen naast de grille en aan de split screen window. Van de Morris Minor werden tevens de modellen Tourer, Tourer 1000, Van, Pick Up en Travellor Estate ontwikkeld. Samen met de actieve Morris Minor Club Nederland biedt de komende Nationale Oldtimerdag in het kader van het 14e lustrum van de Morris Minor een aantrekkelijk (en rijdend) overzicht van deze automobiel die met name was bedoeld voor de Britse burger met een kleine beurs, ook wel de ‘Working Class’ genoemd. Van de 2-deurs werden er 620.000 geproduceerd, van de 4-deurs 357.00 (van beide werden ook convertibles gebouwd), van de tourer 75.000, van de van en de pick up 270.000 en van de travellor estate 204.000. Tezamen 1.526.000 exemplaren. Een ongekend aantal, waarvan er nog vele in goede conditie rijvaardig zijn.

FEHAC-nieuws - Nog geen vrijstelling APK voor voertuigen ouder dan 50 jaar
02-01-2018

De aangekondigde vrijstelling voor voertuigen ouder dan 50 jaar (DET) gaat nog niet in. U moet uw voertuig (vanaf 1960) gewoon blijven keuren totdat de vrijstelling in gaat.
Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de vrijstelling in gaat omdat het wetsvoorstel nog niet door de Tweede Kamer is goedgekeurd.

Lees de nieuwsbrief van de FEHAC hier

2018
29-12-2017

Openluchtmuseum Arnhem
16-10-2017

 

ACHTERGRONDEN

De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland, dat jaarlijks wordt georganiseerd onder het motto 'ontdekt gisteren, begrijp vandaag'.

In 2017 is het thema van de Maand van de Geschiedenis 'GELUK'.

Het Nederlands Openluchtmuseum organiseerde samen met de stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) en bij de Fehac aangesloten automobiel en motor clubs een special over het GELUK van het autorijden. Geluk is een richting, geen punt. Focus ligt op de 60'er jaren, de tijd waarin de auto ook voor de 'gewone' man bereikbaar werd.

Vrijheid en geluk

Al in de tijd van de Verlichting zien humanisten en radicale denkers de mogelijkheid tot aards geluk in tevredenheid met aardse zaken. Anderen denken dat vooral 'vrijheid' de voornaamste voorwaarde voor geluk is.

Hoe dan ook zij, een aardse zaak als de eigen auto appelleert sterk aan dat gevoel van individuele vrijheid en de mogelijkheid om zelf keuzes te maken. zelf te bepalen om te gaan en te staan waar je wilt.

De voortgaande individualisering van de mobiliteit in de 20ste eeuw, eerst vooral per fiets, bromfiets, motorfiets en scooter en in de jaren 60 ook met de auto, wijst op een diepe en al veel langer bestaande behoefte onder de bevolking aan de mogelijkheid tot individueel reizen

Aan die behoefte kan dan in de jaren 60 en verder eindelijk worden voldaan, voor alle lagen van de bevolking en in toenemende mate gemotoriseerd !

Bermtoerisme in Zeist

Henk Bannink

 

Zie HIER de foto's van de auto's in het openluchtmuseum

MAAND VAN DE GESCHIEDENIS IN HET OPENLUCHT MUSEUM ARNHEM​ 
26-09-2017

Grijp uw kans! Laat op 14 oktober uw mobiel erfgoed zien! 
 
Het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem organiseert samen met de stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) en de FEHAC op zaterdag 14 oktober een evenement over het geluk van het autorijden!  We zoomen in op de 'sixties', de tijd waarin de auto ook voor de gewone man bereikbaar werd. En daarmee de individuele vrijheid om eigen keuzes te maken.
De FEHAC vraagt haar leden te helpen om dit evenement invulling te geven en tot een groot succes te maken. We willen het publiek ons rijdend erfgoed laten bewonderen. De werkgroep FEHAC Beurzen & Events vraagt dus ook uw medewerking voor dit evenement. Heeft u een ‘klassieker voor de gewone man’ uit de jaren ’50, ‘60 of ‘70? En vindt u het leuk en belangrijk om op zaterdag 14 oktober een dag uw voertuig in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem tentoon te stellen en het publiek te vertellen hoe belangrijk de auto was en voor het geluk van de gewone man? Dan bieden wij u hiervoor de kans!
 
Deelnemer worden aan dit evenement 
U kunt zich opgeven vóór 5 oktober 2017 bij Arjen Ritsma via events@fehac.nl van de werkgroep FEHAC Beurzen & Events. Vermeld u bij uw opgave uw naam, adres en woonplaats, telefoonnummer en het merk, type en bouwjaar van uw voertuig. Wij zorgen er dan voor dat u aangemeld word voor dit evenement. Dit is uw kans om uw voertuig tentoon te stellen voor een breed publiek en dit publiek mee te nemen naar de revolutionaire jaren ’50, ‘60 en ’70. En kennis te laten maken met uw passie voor het rijden met het mobiel erfgoed uit die tijd.
 
Meer Informatie 
Informatie over aanmelding en organisatie: Arjen Ritsma, events@fehac.nl
Informatie over achtergrond en inhoud van het evenement: zie bijlage De gewone man op weg naar geluk.pdf
Informatie over de Maand van de Geschiedenis: www.maandvandegeschiedenis.nl
Informatie over het evenement 'Het geluk van het autorijden!' tijdens de Maand van de Geschiedenis: www.maandvandegeschiedenis.nl/page/8864/geluk-van-autorijden
 

Met een aardappel de weg op
24-09-2017

Ook voor de Minor de oplossing?: https://amklassiek.nl/aardappel-anders/2017/09/23/

Foto's Limburgweekend en Twenterit
02-09-2017

De foto's van de evenementen zijn weer bijgewerkt. Klik HIER

Enquete locatie Algemene Ledenvergadering
18-08-2017
Het bestuur probeert zoveel mogelijk leden te betrekken bij de koers van de club. Het belangrijkste moment waarop dat kan is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Daarin kunnen leden hun voorstellen inbrengen en krijgt het bestuur mandaat van de leden voor de uitvoering volgens de bepaalde koers. Ook besluiten de leden over de financiële ruimte.
Om meer leden de gelegenheid te geven een ALV te bezoeken zijn we voornemens de ALV de komende vier jaar redelijk centraal, maar meer gespreid over het land te laten plaatsvinden. We willen dan de komende jaren respectievelijk in NW, NO, ZO en ZW een locatie zoeken. De eerste keer in 2018 zal de ALV dan bijvoorbeeld in de regio Amsterdam/Utrecht/Leiden kunnen plaatsvinden. De ALV wordt dan gehouden op een doordeweekse avond.
Geef je mening over dit voornemen door HIER mee te doen aan de enquete. Omdat alleen leden mogen meedoen aan de enquete moet je eerst even inloggen. Wel lid, maar nog geen inloggegevens? Mail de webmaster.
Concours d'Elégance Paleis Het loo 2017 Prijs!
22-07-2017

Een Landrover & Jaguar dealer is op zoek naar een klassieker. Er staan uitsluitend nieuwe “automobielen” uit eigen voorraad in hun stand. Rob wordt benadert of zijn Daimler Empress Hooper van 1955 ‘s zondags in de stand mag staan. Zaterdag zijn ze al voorzien. Er moet iets “ouds” bij al dat nieuws. We gaan natuurlijk akkoord en de Daimler krijgt thuis een uitvoerige schoonheidsbehandeling van binnen en van buiten.

Aangekomen op het terrein en uiteindelijk bij de stand kan het poetsen weer overnieuw beginnen. De modder wordt in ieder geval al weggespoeld door de regen.

Op zondag staat opeens Paul Rem bij de Daimler en Rob is in de buurt. “Dat is hem” hoort Rob de conservator van Paleis Het Loo zeggen. Er is dit jaar een nieuwe prijs bedacht: “De meest Koninklijke Auto van het Concours d’Elégance” en om 16.00 uur moeten we bij de catwalk zijn. Tegen 13.45 uur worden we door de crew naar de prijsuitreiking geloodst. Wel héél koninklijk om zo de catwalk op te mogen rijden met publiek aan beide kanten. Uit handen van Paul Rem ontvangen we de bokaal en een fles Champagne.

De Daimler heeft wel een heel bijzonder jaar. Hij is samen met 250 Jaguars geselecteerd uit 1200 exemplaren om deel te nemen aan de parade op het terrein van Windsor Castle. Dit défilé wordt afgenomen door prins Edward. (The Royal Windsor Jaguar Festival 6 mei j.l.)

En nu niet alleen koninklijke grond maar ook een koninklijke prijs! Dat het ter beschikking stellen van de Daimler deze gevolgen zou hebben hadden we niet kunnen dromen….

 

 

Rob van den Beld en Annemieke Dekkers

Jan Halmans benoemt tot erelid van de Morris Minor Club Nederland
04-07-2017

Op zaterdag 1 juli, tijdens het Limburgweekend, is Jan Halmans benoemd tot erelid van de Morris Minor Club Nederland. Met zijn enorme verdienste gedurende meer dan 35 jaar heeft hij een belangrijke rol vervuld voor de club en haar leden. Lees een uitgebreide raportage in de volgende Minorage. 

 

GRATIS naar WK Schapendrijven met je Morris Minor
29-06-2017

Classic Car Show op

 

WERELDKAMPIOENSCHAP SCHAPENDRIJVEN

12-16 JULI 2017 in HOOGWOUD

 

De Lions Club Opmeer heeft recent contact gehad met de organisatie van een uniek evenement in onze regio, zelfs voor ons land uniek.

Nog nooit eerder is er een WK Schapendrijven buiten de Britse eilanden gehouden. En nu heeft Eric Groot dit voor 2017 wel in Nederland en dan specifiek in Hoogwoud weten binnen te halen.

 

Naast het feit dat vertegenwoordigers uit 30 landen gaan strijden om met hun hond het Wereldkampioenschap schapendrijven te winnen, wil de organisatie de mensen meer activiteiten bieden. Dit alles gaat van 12-16 juli plaatsvinden.

 

De Lions Club Opmeer is gevraagd om met Classic Cars dit kampioenschap te omlijsten. Dat gaan we doen.

We gaan allereerst op 12 juli met 3 oldtimers in de parade enkele Bobo’s van het oude gemeentehuis (ontvangst buitenlandse gasten) naar het wedstrijdterrein vervoeren voor de grootse opening van het kampioenschap.

Daarnaast is ons gevraagd en ruimte geboden om op het terrein nabij de hoofdtribune een Classic Car terrein in te richten gedurende deze 5 dagen. Geweldig idee, waarbij Classic Car bezitters op 12 t/m 16 juli welkom zijn op het wedstrijdterrein en zodoende naast het tonen van de oldtimer zelf ook mogen genieten van de wedstrijden schapendrijven.

Een unieke mogelijkheid.

 

De Lions zorgen voor de bewaking van de auto’s, die s’morgens vanaf 10.00 uur tot s’avonds 19.00 uur op het terrein tentoongesteld kunnen worden. Korter kan natuurlijk ook. Dit kan 1, 2 of meer dagen zijn. Voorkeur heeft de finale dagen, zaterdag en zondag. Dan worden de meeste bezoekers verwacht.

 

U, als bezitter van een prachtige oldtimer wordt bij deze van harte uitgenodigd om met uw Oldtimer 1 of meer dagen te komen.

Er zijn geen kosten aan uw bezoek verbonden. Ook de toegang van u en eventueel uw medepassagier(s) tot het WK is gratis. Wilt u op de hoofdtribune plaatsnemen dan wordt daarvoor € 5,- pp gevraagd. U wordt door ons ontvangen met koffie/thee en een broodje. De rest is voor eigen rekening.

 

Hopelijk krijgen we een geweldig samenzijn met vele Classic Cars. Voor meer informatie over het WK Schapendrijven, zie www.wkschapendrijven.nl.

Heeft u nog meer vragen, met name omtrent het Classic Cars gebeuren, dan kunt u terecht bij Rob Metselaar, email robmetselaar@quicknet.nl of

His Wilms, 0651258497, email hwilms@hotmail.com

 

Uw opgave graag ook bij His Wilms of Rob Metselaar met daarbij de vermelding van

 • de dag/dagen dat u komt,
 • de auto gegevens (merk, type, jaartal en kenteken)
 • het aantal bezoekers
 1. Bij meer dagen is het de bedoeling dat de auto s’avonds niet op het terrein blijft.

 

 

Namens de Lions Club Opmeer

 

 

His Wilms en Rob Metselaar

Geen kletsavonden in de maanden juli en augustus
28-06-2017

In verband met de vakantie zijn er geen kletsavonden in de maanden juli en augustus.

FEHAC-nieuws: Succes in strijd tegen Rotterdamse milieuzone.
16-06-2017

Succes in strijd tegen Rotterdamse milieuzone.  

Personenauto’s en bestelauto’s van vóór 1 juli 1992 die op benzine rijden mogen door de gemeente Rotterdam niet langer worden geweerd uit de milieuzone. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rotterdamse rechtbank.
 

In november 2015 werd de toen al bestaande milieuzone voor vrachtauto’s uitgebreid naar personen- en bestelauto’s met benzinemotoren van vóór 1 juli 1992 en personen- en bestelauto’s met dieselmotoren van vóór 1 januari 2001. Veertien belanghebbenden waren het niet eens met die beslissing en stelden beroep in.

De rechtbank heeft nu geoordeeld dat bij de vaststelling van de milieuzone onvoldoende rekening is gehouden met de belangen van de kleine groep eigenaren van personenauto’s en bestelauto’s van vóór 1 juli 1992 die op benzine rijden. Volgens de rechtbank heeft het gemeentebestuur niet aannemelijk gemaakt dat deze voertuigen gezamenlijk een onevenredig groot deel van de uitstoot van stikstofdioxide veroorzaken.

In zijn nopjes
Sander Jongerius van de Stichting Rotterdamse Klassiekers, die de belangen van oude autobezitters behartigt, is in zijn nopjes met de uitspraak. ,,De rechtbank heeft nu geoordeeld wat wij al bijna twee jaar roepen: de onderbouwing van de milieumaatregel deugt niet.’’

De gemeente laat in een reactie weten de uitspraak eerst te willen bestuderen. ,,Daarna bekijken we of en welke stappen we verder nemen.’’ 

Personen- en bestelauto’s met een dieselmotor van vóór 1 januari 2001 zijn overigens nog steeds niet welkom in de milieuzone. Voertuigen met dieselmotor ouder dan 40 jaar zijn wel toegestaan in de milieuzone.

FEHAC, die in dit dossier nauw samenwerkt met Stichting Rotterdamse Klassiekers, zal haar leden  na volledige analyse van de uitspraak informeren over de precieze inhoud. Natuurlijk zal FEHAC  deze uitspraak aangrijpen in haar strijd  mobiel erfgoed toe te staan in elke gemeente die een milieuzone heeft of overweegt in te voeren.
Gratis toegang Great British TT circuit Assen
08-05-2017

De club is gevraagd om op Zondag 11 juni: Great British op TT Circuit Assen zich te presenteren.

Ik hoop dat er zich leden zullen melden.

Clubpaddock
Autoclubs nemen een belangrijke plaats in tijdens Great British. Een gedeelte van de paddock wordt bij voldoende belangstelling voor de Morris Minor Club gereserveerd. Het verzoek is om met alle type aanwezig te zijn. Dat betekent dus 1 Saloon, 1 Convertible, 1 Traveller, 1 Pickup en 1 Van.
Dit is gratis maar dan moet je er wel op tijd bij zijn!


Praktische informatie
Het evenement start om 09.00 uur en eindigt om 18.00.
Tickets kosten €14,- per persoon in de online voorverkoop. In de week voor het evenement stijgt de voorverkoopprijs naar €16,- per persoon, ter plaatse betaald je €18,- per persoon. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen €5,- en kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang. Met het entreeticket heb je ook toegang tot de Historic Assen Trophy.

Meer informatie kan verkregen worden op de site: http://www.greatbritish.nl

Zo spoedig als mogelijk doorgeven aan evenementen@morrisminorclub.nl of aan Henk Bannink banninklos@kpnmail.nl.

Keep on MINORing !!
Henk

FEHAC bericht - Vrijstelling APK auto's 50 jaar en ouder
05-05-2017

FEHAC heeft zich met succes ingezet voertuigen van 50 jaar en ouder vrij te stellen van APK. Deze vrijstelling zou 20 mei 2018 in moeten gaan. Onlangs ontvingen wij van onze contactpersonen binnen het Ministerie van Infrastructuur en Milieu signalen dat de deze voor velen zeer gewenste vrijstelling mogelijk nog heel even op zich laat wachten: 

In 2014 heeft de Europese Unie een nieuwe richtlijn voor periodieke technische controle van motorvoertuigen en aanhangwagens aangenomen (“de APK-richtlijn). De bepalingen uit de richtlijn moeten uiterlijk 20 mei 2017 worden omgezet in nationale wet- en regelgeving en een jaar laten worden toegepast. De richtlijn kent enkele optionele bepalingen die lidstaten mogen toepassen, zoals de vrijstelling voor voertuigen van historische waarde. Op advies van het SO APK heeft de minister van Infrastructuur en Milieu besloten voertuigen van historische waarde die ouder zijn dan 50 jaar vrij te stellen van de APK-plicht.

Hiervoor moet het Besluit voertuigen worden aangepast. Het proces hiervoor was in gang gezet. Door het verwerpen van het wetsvoorstel voor kentekening van landbouw en bosbouwtractoren door de Tweede Kamer is de aanpassing van het Besluit voertuigen on hold gezet, omdat er -naast de vrijstelling van 50 jaar- ook bepalingen voor de APK voor snelle tractoren waren opgenomen in de aanpassing van het Besluit Voertuigen. Het ministerie beraadt zich momenteel over de wijze waarop de APK-plicht voor snelle tractoren alsnog kan worden geregeld. Zodra hier meer duidelijkheid over is, kan het proces van aanpassing van wet- en regelgeving weer in gang worden gezet. Door deze situatie is het niet meer zeker dat de beoogde vrijstelling van 50 jaar kan ingaan op 20 mei 2018. We hopen natuurlijk dat we het zo snel mogelijk kunnen realiseren.    

Ook al is er nog steeds een kans dat de geplande ingangsdatum wel wordt gehaald, het lijkt ons toch op zijn plaats hier in dit vroege stadium aandacht aan te schenken..
Van eventueel uitstel zal zeker geen afstel komen, en we houden u over dit dossier op de hoogte.

Nieuwe pagina: Foto's met hoog Minor-gehalte
21-04-2017

Vandaag hebben we een nieuwe pagina toegevoegd onder het menu 'Minor' met fotogallerijen aangeleverd door leden. Heb je ook leuke foto's van Minors waar ook ter wereld of heb je een leuke fotorapportage van je eigen Minor, stuur ze naar de webmaster (grote bestanden graag via wetransfer.nl). Voor de pagina klik HIER.

Club wint 1e prijs mooiste stand in Rosmalen
20-03-2017

Een fantastisch resultaat van het vele harde werk! De club kreeg de waardering door het winnen van de EERSTE prijs voor de stand op de British Cars & Lifestyle beurs. In competitie met 12 andere clubs werd de hoogste eer behaald met de sublieme uitvoering van een LTS-lokaal uit de tijd van onze Minors. Met dank aan de voorbereiders, de transporteurs, de sjouwers, de bouwers, afbrekers, Nelly (voor bemanning tijdens de ALV) en de standbemanning. 

12 maart: protest tegen Rotterdamse Milieuzone
09-03-2017

12 maart: protest tegen Rotterdamse Milieuzone
Zondag 12 maart a.s. biedt de stichting Rotterdamse Klassiekers tijdens een grote protestbijeenkomst het gemeentebestuur een motie aan, waarin ze met alternatieven komt voor de milieuzone Rotterdam. Wethouder Pex Langenberg heeft toegezegd de motie in ontvangst te nemen. De FEHAC is van harte mede-ondertekenaar van deze motie. 

Motie met alternatieven 
In de motie wordt geconstateerd dat de invoering van de Milieuzone niet of nauwelijks effect sorteert. De concentraties stikstofdioxide, stikstofmonoxide en fijnstof zijn zelfs toegenomen. Het beoogde effect van 40% minder roetuitstoot en 50% minder voertuigen is absoluut niet gehaald: integendeel het aantal voertuigen in Rotterdam is alleen maar toegenomen. En veel luchtvervuiling komt uit andere bronnen dan het verkeer: industrie, scheepvaart, luchtvaart, houtkachels en niet te vergeten de mooie cruiseschepen die aanleggen bij de Erasmusbrug. Alternatieven voor de Milieuzone zijn: de binnenstad meer autoluw maken, meer gebruik maken van beter en schoner openbaar vervoer en afspraken met het havenbedrijf en industrie maken om vervuiling te verminderen. Dus niet verbieden, maar gedragsverandering stimuleren.

CO² neutraal evenement  
Uniek aan dit event is dat het CO² neutraal is. De stichting Rotterdamse Klassiekers heeft namelijk de CO² afgekocht: “Wij begrijpen ook dat onze auto's iets uitstoten. Naar ‘goed’ voorbeeld van de gemeente Rotterdam en D66 kopen wij de CO² af. Daarom kunnen wij een CO² neutraal evenement aanbieden”. Via sociale media hebben zich al 1.100 geïnteresseerden gemeld en de organisatie verwacht ook ruim aandacht hiervoor van de landelijke pers. 

Alle informatie  http://milieuzonerotterdam.nl/actie12maart2017/index.htm 

Datum: zondag 12 maart 2017 | Verzamelen: vanaf 11:00 uur, Marconistraat 3029AK Rotterdam (zelfde plaats als in 2016) | Vertrek: 12:00 uur, Rondje Ring | Aankomst Schiedam: vanaf 12:45 uur, Restaurant De Beren. Maasboulevard 3, 3114HB Schiedam

Kletsavond Veenendaal 2 februari
22-01-2017

Op 2 februari 2017 wordt er om 19.30 uur een koffieklets gehouden. 

Gecombineerd met een Britse bloedgroepverwant namelijk de MINI eigenaren en wordt gehouden in garage van Dylan Doek.

Hoe kom je er?

Zie schematische plattegrond hieronder. 

 

Dit initiatief is om ook de leden uit het oosten, midden, zuiden en noorden des lands, te voorzien van deze leuke gelegenheid om gedurende de wintermaanden met elkaar bij te praten.

De kosten zijn te voldoen naar eigen inzicht door een bijdrage te geven bij het verlaten van het pand in een toepasselijke pot. 

Ik hoop van harte dat jullie dit initiatief van de club gedurende de rustige wintermaanden zullen komen bezoeken. 

Keep on MINORing !!

 

Henk

Kletsavonden in Mijdrecht worden voortgezet
02-01-2017

KLETSAVONDEN IN MIJDRECHT WORDEN VOORTGEZET!

De kletsavonden die in 2016 gestart zijn worden voortgezet in 2017. Deze vinden plaats op de eerste donderdagavond van de maand, dus op 5 januari, 2 februari en 2 maart a.s. Het adres is Genieweg 45 te Mijdrecht in het Atelier van Steen tot Beeld. Aanvang 19:30. Vooraf melden dat U komt wordt zeer op prijs gesteld: thj.andriessen@gmail.com of een telefoontje/sms/whatsapp aan Theo op 06 53 121066.

Er is koffie, thee, frisdrank, biertje (ook alcohol vrij) of een glas wijn en na afloop doet U wat in de pot om (iets) van de kosten te dekken. Vrijblijvend.

Tot ziens!

Theo Andriessen

Jouw Minor op de voorpagina van de Minorage?
26-12-2016

        

Wanneer jij het leuk vindt als jouw Morris (of een detail hiervan) gedurende het hele jaar 2017 op de voorpagina van de Minorage komt te staan, stuur dan voor 1 februari een (vakantie) foto naar de redactie: minorage@morrisminorclub.nlWij ontvangen wel het liefst een foto in een portretformaat en hoe groter het bestand, hoe mooier het resultaat. Zie hier eerdere voorpagina's: Minorages door de jaren heen

Uit de oude doos: Minors in de film
09-12-2016

Aardige filmpjes waarin de Minor haar rol speelt:

Tests such as these (1950 - 1959)

Een van de vijf bent U

Kijk ook eens HIER bij de verzameling historische video's

Morris in de winter
04-12-2016

Alarmschakeling voor de Minor
26-11-2016

Op de laatste technische middag heeft Henk Manders uitleg gegeven over het maken van een alarmschakeling voor de Minor. Zijn complete beschrijving is nu te vinden bij de 'Artikelen uit de Minorage'.

Meer vrouwen stappen in een oldtimer
25-10-2016

En waar gaat de voorkeur van de dames naar uit: de Morris.

Lees meer

Foto's plaatsen op het forum nu eenvoudig
20-09-2016

Het Morris Minor CLub Nederland forum is vernieuwd. Het is nu mogelijk met een paar muisklikken een foto aan je bericht toe te voegen. Kijk hier maar eens op het forum: http://www.morrisminorforum.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=1347

UteregRit 18 September GEWIJZIGDE DATUM
10-08-2016

Startplaats Restaurant Down Under - Ravensewetering 1, 3439ZZ, Nieuwegein

Parkeren tegenover het restaurant. Om 13:00 uur gaan we rijden. Op de stop aan het einde van de rit is 3 euro parkeergeld vereist. Opgeven bij Henk Bannink 030-6960678 of banninklos@kpnmail.nl.

Het betreft dit jaar voor het eerst een met de AMRW Register gecombineerde rit.

Deelnamekosten bij aanvang bekend en te betalen.

HIER via de website aanmelden

Nieuw: KLETSAVONDEN in Mijdrecht
05-08-2016

Op donderdagavond 6 oktober, 3 november en 1 december aanstaande wordt een kletsavond georganiseerd boven de garage van Theo Andriessen op de Genieweg 45, 3641 RH Mijdrecht (in het beeldhouwatelier van zijn vrouw, Corinne, beeldhouwatelier van Steen tot Beeld). Aanvang 19:30 uur.

Er kan op deze avonden uitgebreid gekletst worden over jouw of andermans Morris en aanverwante zaken. En dat zijn er zeer veel!

Er is koffie, thee, frisdranken, wijn en bier en wat snacks. Aan het eind van je bezoek mag je (dus niet verplicht) iets in de pot doen om de kosten (een beetje?) te dekken.

Aan de data zie je dat dit de eerste donderdag van de maand is. Na deze drie avonden zullen wij een en ander evalueren (dat doen wij eigenlijk al vanaf het eerste kwartier) en verdere plannen voor de toekomst maken.

Wij gaan ook proberen om af en toe een thema te belichten. Zijn er ideeën? Graag vernemen wij die tijdens de kletsavonden of stuur ze aan Theo Andriessen (thj.andriessen@gmail.com).

Dus:

WANNEER: donderdagavond 6 oktober, 3 november en 1 december

WAAR: Genieweg 45, 3641 RH Mijdrecht

HOE LAAT: vanaf 19:30 uur tot 23:00 uur

KOSTEN: vrijblijvend

AANMELDEN: niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld i.v.m. stoelen

Wij gaan uit van een grote opkomst en belangstelling!

 

Theo en Corinne Andriessen

Foto's van het clubweekend en Waalwijk
02-07-2016

Altijd leuk: foto's van evenementen. Bekijk ze hieronder of ga naar Terugblik

Video van de Brabantrit
14-06-2016

Een bijzondere terugblik op de Brabantrit: Een video van Dennis Case. Klik HIER.

Gratis lidmaatschap voor de jongere Minor enthousiast
25-05-2016

De MMCN introduceert een nieuw lidmaatschap voor de jongere Morris Minor enthousiast. Het lidmaatschap voor leden tot 21 jaar wordt GRATIS.

Hiermee hoopt het bestuur alle drempels weg te nemen om bij belangstelling voor onze Minor lid te worden van de club. De  artikelen in de Miorage en op de website en de ondersteuning door medeclubleden komt dan binnen bereik van deze groep en de schaarse middelen kunnen dan volledig in de aanschaf en restauratie van een Morris Minor worden gestoken.

Bestuur MMCN

Bestuurslid MMCN Theo Andriessen wordt 16de in de Tulpenrallye
12-05-2016

Theo Andriessen is samen met zij co-rijder Willem van den Bruinhorst op de 16de plaats geëindigd in de sporting klasse van de Tulpenrallye 2016. Een markante prestatie in een sterk deelnemersveld van 82 equipes. Lees meer.

Ook Great British Cars besteed aandacht aan de Morris hal
30-04-2016

Voor het artikel klik HIER.

Vandaag verschenen: Klassiek & Techniek nummer 218 met daarin het stukje over de sloop van de Morrishal.
30-04-2016
Vandaag verschenen: Klassiek & Techniek nummer 218 met daarin het stukje over de sloop van de Morrishal.
"Historische auto's zijn niet alleen 'oude' auto's" zegt FIVA
24-04-2016

"Historische auto's zijn niet alleen 'oude' auto's" zegt FIVA bij het pleiten voor eenduidigheid in de milieuzone-beperkingen. Lees meer

235 klassiekers in 63e Tulpenrallye; Route van Aosta-dal naar Noordwijk
24-04-2016

Bilthoven, 19 april 2016

235 klassiekers in 63Tulpenrallye; Route van Aosta-dal naar Noordwijk

 

De 63e editie van de Tulpenrallye wordt van 1 tot 7 mei verreden. De rally start in Saint-Vincent in het Aosta-dal in Italië en finisht op zaterdag 7 mei in Noordwijk bij Grand Hotel ‘Huis ter Duin’. In totaal verschijnen er ongeveer 235 equipes aan de start, allen met auto’s die zijn gebouwd voor 1972. De totale lengte van de route bedraagt voor de Expert-klasse ongeveer 2670 km, die door de equipes in zes dagen worden afgelegd. Deze editie van de Tulpenrallye is daarmee één van de langste edities van de afgelopen jaren. 

Aan de start staan onder andere veel Alfa-Romeo’s, Porsches en Volvo’s, maar ook merken als Bentley, Alvis, Mercedes-Benz, Austin-Healey, MG, Triumph en Peugeot. De equipes zijn  verdeeld in vier verschillende klassen. Alle Nederlandse deelnemers hebben op 16 april deelgenomen aan de Tulpenrallye Proloog, bij Athlon in Almere. Hierbij zijn de auto’s aan een grondige controle onderworpen en hebben de deelnemers de laatste administratieve formaliteiten afgehandeld. Tevens hebben zij hier de TulpenrallyeSprint gereden. Alle equipes zijn nu klaar om af te reizen naar de start van de 63Tulpenrallye op 1 mei in Saint-Vincent.

De start van de 63e Tulpenrallye is op 1 mei in Saint-Vincent, Italië, waar de deelnemers bij elkaar komen. Op maandag 2 mei vertrekken de equipes vroeg in de morgen voor een route door de Alpen in Italië, waarna zij ’s avonds arriveren in Cinisello-Balsamo bij Milaan nadat zij daarvoor nog een test hebben gereden op het Circuit van Monza. Dinsdag 3 mei rijden de klassieke auto’s via een prachtige route door Italië, Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk naar Feldkirch, waarna zij op woensdag voornamelijk door het Zwarte Woud in Duitsland rijden.  Die avond is de finish in Horbourg-Wihr, bij Colmar in Frankrijk, waarbij de Expertklasse nog de speciale avond-etappe rijdt. Op donderdag 5 mei voert de route naar Mondorf-les-Bains in Luxemburg. De langste route wordt gereden op vrijdag, wanneer de deelnemers door Luxemburg en België rijden om te finishen bij Bilderberg Hotel Kasteel Vaalsbroek in Vaals. 

De lengte van de route voor de verschillende klassen:

Expert: 2674 km Sporting: 2417 km

Touring 2196 km Vintage 2056 km

Op zaterdag 7 mei wordt de laatste etappe verreden: van Vaals naar Noordwijk. Tijdens deze route rijden de deelnemers een aantal kaartlestrajecten door mooie gebieden in Nederland. Verder worden er een aantal tests georganiseerd, veelal op circuits en afgesloten militaire terreinen. Ook maakt de karavaan, ook wel beschreven, als de mooiste rijdende verzameling van klassieke auto’s in Nederland een aantal stops onderweg waarbij het publiek van harte welkom is. Klik hier voor route/doorkomsttijden door Nederland

         Voor meer informatie: www.tulpenrallye.nl en www.facebook.com/Tulpenrallye

 

FEHAC-nieuws: FIVA ID Card voortaan ook digitaal aanvragen
08-04-2016

De FIVA Identity Card (IC) is een kaart waarmee de identiteit van het historische voertuig aangetoond kan worden. Lees meer

Oldtimerrit Wijchen voor zorginstelling LuciVer
05-04-2016

Ouderen in een zorginstelling komen vaak niet meer of moeilijk uit huis. Graag willen wij ze deze kans bieden. Samen met Stichting LuciVer willen wij, Oldtimer Vrienden Wijchen, door middel van een oldtimer autorit omgeving van het mooie Maas en Waal hen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Op 26 juni a.s. wordt er daarom een feestelijke dag georganiseerd voor de bewoners met o.a. een oldtimerrit. Deze feestelijke dag zal worden geopend door de burgemeester van Wijchen. Diverse orkesten zullen muzikaal de sfeer opluisteren, daarbij zijn er diverse kraampjes en activiteiten.

Om de oldtimerrit tot een succes te maken vragen wij iedereen die in het bezit is van een oldtimer, of mogelijk iemand kennen met een oldtimer, zich te melden. De bedoeling is dat de voertuigen gedurende de dag op het terrein van LuciVer bezichtigd kunnen worden en dat bewoners een rit wordt aangeboden in één van de voertuigen. Deze rit wordt in de omgeving van Wijchen gereden, waarbij we restaurant Het Leurse Hof zullen aandoen voor een consumptie.

Wij zijn er van overtuigd dat deze activiteit een succes gaat worden, en we daardoor een bijzondere dag hebben georganiseerd.

U kunt zich aanmelden bij:         oldtimervriendenwijchen@ziggo.nl      

Er zijn geen kosten aan verbonden; iedereen die zich aanmeldt krijgt gratis een aantal consumpties en een rallybord voor de oldtimer.

Wij hopen op een enorme opkomst.

 

Met vriendelijke groet,

Oldtimer Vrienden Wijchen

Stichting LuciVer

Leemweg 134

6603 AM Wijchen

024-6413141

Team Welzijn

nancylamers@luciver.nl

 

FEHAC ondersteunt protestrit tegen milieuzones
01-04-2016

FEHAC steunt de initiatieven van Stichting Rotterdamse Klassiekers die op zondag 3 april 2016 een protestrit door Nederland organiseert als protest tegen kostbare milieuzones waarvan het nut geenszins aangetoond is. Ook de KNAC ondersteunt deze rit. Lees meer

63e Tulpenrallye wordt van 1 tot 7 mei verreden
01-04-2016

De 63e editie van de Tulpenrallye wordt van 1 tot 7 mei verreden. De rally start dit jaar in Saint-Vincent in het Aosta-dal in Italië en finisht op zaterdag 7 mei in Noordwijk bij Grand Hotel ‘Huis ter Duin’. In totaal verschijnen er 240 equipes aan de start, allen met auto’s die zijn gebouwd voor 1972. De totale lengte van de route bedraagt ongeveer 2350 km, die door de equipes in zes dagen wordt afgelegd.

De Tulpenrallye is Nederlands’ oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto’s. De eerste editie werd in 1949 verreden en destijds stonden er 164 equipes aan de start. In de jaren ’50 en ’60 behoorde ‘de Tulp’ tot de toonaangevende rally’s in Europa en telde het evenement, net als beroemde rally’s als de Monte Carlo Rally en de RAC Rally, mee voor het Europees kampioenschap rally’s. 

Aan de start staan onder andere veel Alfa-Romeo’s, Porsches en Volvo’s, maar ook merken als Bentley, Alvis, Mercedes-Benz, Austin-Healey, MG, Triumph en Peugeot. De equipes worden verdeeld in vier verschillende klassen:

 • Vintageklasse, voor auto’s die zijn gebouwd voor 1952;
 • Touringklasse, voor deelnemers met weinig of geen rallyervaring;
 • Sportingklasse, voor meer ervaren equipes;
 • Expertklasse, waarin de equipes met de meeste ervaring tegen elkaar strijden.

De deelnemers zullen tijdens de rally in de verschillende klassen een spannende strijd voeren om de juiste routes en controles op tijd te vinden en de correcte passeertijden bij de tijdcontroles te laten noteren. De Tulpenrallye is geen snelheidsevenement; de nadruk tijdens de rally ligt op navigatie en een groot aantal regelmatigheidstests. De gehele route voert over openbare wegen door Europa, en voor het gebruik van al deze wegen is door de organisatie vooraf toestemming gevraagd aan de verantwoordelijke autoriteiten. Alle deelnemers dienen zich volledig te houden aan de regels op de openbare weg waarop wordt gereden en dit wordt door de organisatie streng gecontroleerd.

De start van de 63e Tulpenrallye is op 1 mei in Saint-Vincent, Italië, waar de deelnemers bij elkaar komen. Op maandag 2 mei vertrekken de equipes vroeg in de morgen voor een route door de Alpen in Italië, waarna zij ’s avonds arriveren in Cinisello-Balsamo bij Milaan nadat zij daarvoor nog een test hebben gereden op het Circuit van Monza. Dinsdag 3 mei rijden de klassieke auto’s via een prachtige route door Italië, Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk naar Feldkirch, waarna zij op woensdag voornamelijk door het Zwarte Woud in Duitsland rijden. 

Die avond is de finish in Horbourg-Wihr, bij Colmar in Frankrijk, waarbij de Expertklasse nog de speciale avond-etappe rijdt. Op donderdag 5 mei  voert de route naar Mondorf-les-Bains in Luxemburg,. De langste route wordt gereden op vrijdag, wanneer de deelnemers door Luxemburg en België rijden om te finishen bij Bilderberg Hotel Kasteel Vaalsbroek in Vaals.

Op zaterdag 7 mei wordt de laatste etappe verreden: van Vaals naar Noordwijk. Tijdens deze route rijden de deelnemers een aantal kaartlestrajecten door mooie gebieden in Nederland. Verder worden er een aantal tests georganiseerd, veelal op circuits en afgesloten militaire terreinen. Ook maakt de karavaan, ook wel beschreven, als de mooiste rijdende verzameling van klassieke auto’s in Nederland een aantal stops onderweg waarbij het publiek van harte welkom is. Deze zijn onder andere gepland in Bergeijk, Boxtel en Schoonhoven. De finish is bij Grand Hotel ‘Huis ter Duin’ in Noordwijk, nadat de deelnemers eerst op de boulevard nog de TulpenrallyeSprint hebben gereden. Aan de finish nemen de deelnemers de tulpen in ontvangst en kunnen zij volgens traditie genieten van haring en Bols Corenwyn. U bent van harte welkom op deze dag om als toeschouwer de finale en de finish van de oudste rally van Nederland mee te maken.

Voor meer informatie: www.tulpenrallye.nl en www.facebook.com/Tulpenrallye

Video: Minors verlaten de Molenaar-hal
28-03-2016

Dennis Case heeft de beelden van toen en nu gecombineerd in een prachtige video. Kijk HIER maar eens.

Rondje G4 - Protest toertocht tegen milieuzones
26-03-2016

Stichting Rotterdamse Klassiekers, nodigt u en al uw leden uit voor een toertocht. Dit om de wildgroei van de zinloze milieuzones in Nederland tegen te gaan. Na het grote succes van de Oldtimer meeting Coolsingel Rotterdam waar maar liefst 1000 autos’ op af zijn gekomen, hebben we besloten om het landelijk te gaan aanpakken! Rij mee op zondag 3 april. De rit Oldtimers van stad naar stad naar stad naar stad (Rondje G4) https://www.facebook.com/Stichting-Rotterdamse-Klassiekers-1708096882750874/ of http://milieuzonerotterdam.nl 

Kun je niet mee rijden? Steun dan je medebestuurders door de Petitie DET kan anders! te ondertekenen. Dank! http://milieuzonerotterdamanders.petities.nl/ 

Deze rit wordt ondersteund door tweede kamer lid Barbera Visser en de Directie van de KNAC

Met Vriendelijke Groet Sjoerd Sies

Stichting Rotterdamse Klassiekers

Oldtimers gezocht voor NTR serie 'Welkom in de jaren 60'
23-03-2016

Wij ontvingen volgende verzoek:

Voor een nieuwe serie van de NTR, Welkom in de Jaren 60, hebben wij een opnamedag op woensdag 13 april in Amsterdam, hiervoor willen wij graag gebruik maken van diverse oldtimers. Wij zijn op zoek naar rijdende oldtimers het liefst uit omgeving van Amsterdam. We zijn op zoek naar diverse oldtimers die bestonden in de jaren 60 (of eventueel begin jaren 70) en nog in deze stijl zijn, zodat wij hiermee het straatbeeld van de jaren 60 kunnen belichten. Het is de bedoeling dat er in de oldtimers kleine stukjes gereden zal worden, het liefst wanneer mogelijk door de eigenaar van de oldtimer. Dat betekent dus dat hij of zij een klein rolletje zal vervullen in de serie. 

Hierbij geef ik u wat informatie over het programma: 

Welkom in de Jaren 60 is inmiddels al de vierde ‘Welkom’ serie die geproduceerd wordt en zal vanaf september 2016 op tv te zien zijn. In de eerdere series stonden de Gouden Eeuw, de Romeinse tijd en de IJzeren eeuw centraal. 

In deze historische dramaserie worden diverse thema’s uit de Jaren 60 – zoals wetenschap, kunst, dagelijks leven, etc – op  een humoristische wijze belicht. Het is een echte familieserie waar zowel kinderen als ouders veel van leren. 

De serie bestaat uit 6 afleveringen van 20 à 25 minuten, opgebouwd uit diverse sketches.

Aan de Welkom series werken altijd een hoop bekende acteurs mee, o.a. Paul de Leeuw, Marc-Marie Huibregts, Carice van Houten, Alex Klaasen, Plien van Bennekom en Pierre Bokma.

In mijn zoektocht kwam ik bij uw vereniging terecht en de daarbij behorende website. 

Graag zou ik u willen vragen of u dit bericht bij uw leden uit kunt zetten.

Wanneer zij interesse hebben om mee te werken aan de Welkom in de Jaren 60 ontvang ik hier graag een berichtje van. Het is namelijk een behoorlijk lastige opgave om nog functionerende oldtimers te vinden.

Ik hoor heel graag van u. Ik hoop u mail met deze mail voldoende te hebben geïnformeerd, mochten er nog dingen onduidelijk zijn, dan kunt u me altijd bellen of mailen. 
Bij voorbaat dank. 

Contact: Leonore Plomp - email

Minors, Minors, Minors, een lege hal en een villa
22-03-2016

Waar Henk jaren verwoede pogingen doet om te regelen lukt op de laatste dag voor de sloop: Met Minors nog een keer in de hal waar Molenaar de Minor assembleerde. En ook nog eens de kortste rit in de geschiedenis van de MMCN? Van hal naar foto-shoot en van foto-shoot naar Villa Jongerius (500m?). Maar wat is het allemaal de moeite waard. Henk werd (terecht) volop bedankt. Hieronder een paar reacties van leden, een artikel in het AD en een stukje op internet. Ik ontving van enthousiaste deelnemers meer dan 600 foto's. Heb dus een selectie moeten maken. Kijk HIER maar eens. Ook heeft Arjan den Boer een leuk filmpje op Yuotube geplaatst: HIER

Enkele reacties:

"Dag Henk,
Even een mailtje met mijn complimenten !
We hebben een goed georganiseerde en leuke middag gehad.
Dank daarvoor."

"Beste Henk,
Wij hebben genoten (is een vorm van emotie) van deze perfect georganiseerde dag!
Nogmaals onze dank voor al jou inzet om het mogelijk te maken om deze heilige Morris grond te betreden."

"We hebben genoten! Henk heeft voor een uitstekend programma gezorgd en we hadden deze middag niet willen missen!"

"hee,
henk je hebt jezelf weer overtroffen ,het was een hele leuke middag.
bedankt"

Artikel op DUIC http://www.duic.nl/nieuws/jongeriuscomplex-meer-dan-alleen-de-villa/

In het AD van 21 maart 2016:

Theo van de Velde

Technische artikelen: nog steeds actueel uit de oude doos
17-03-2016

Veel clubleden hebben in het verleden de techniek van de Morris Minor in een artikel voor de Minorage uit de doeken gedaan. Om die niet verloren te laten gaan zijn we die aan het scannen (Henk Korenromp bedankt!) en geven we die een plaatsje op de website. De eerste artikelen zijn al geplaatst. Kijk maar eens onder Handig - Archief Minorage.

Optocht van oldtimers als protest tegen milieuzones
16-03-2016

Een lange slinger van oldtimers trekt zondag 3 april langs de grote steden als protestactie tegen de ’gehate’ milieuzones. Iedereen met een young- of oldtimer mag aanhaken bij de symbolische optocht, die vooral gezellig moet zijn.

 Lees verder

Optocht van oldtimers als protest tegen milieuzones
16-03-2016

Een lange slinger van oldtimers trekt zondag 3 april langs de grote steden als protestactie tegen de ’gehate’ milieuzones. Iedereen met een young- of oldtimer mag aanhaken bij de symbolische optocht, die vooral gezellig moet zijn.

 Lees verder

Programma bezoek fabriek Molenaar
13-03-2016

Op zondag 20 maart op 13.30 uur !  zijn jullie in de gelegenheid om voor het eerst en voor het laatst de zogenoemde MORRIS-HAL van het Jongerius complex een bezoek te brengen.

Hiervoor is een bescheiden programma vastgesteld.

 

AANVANG 13.30 uur 

* Aankomst de Kanaalweg 64 - 3527KX Utrecht  

*  Parkeren van de Morris motorwagens op het oude parkeerterrein bij de loods.

* Rondgang in de MORRIS-HAL

* Vervolgens opstellen van de motorwagens voor de Jongerius villa voor een fotomoment.

* Aansluitend het parkeren op een afgesloten parkeerplaats naast de villa.

* Koffie/thee in de villa met een korte uiteenzetting van de geschiedenis van de Molenaar periode                                                                                                                                                       hier in Jutphaas.

en tenslotte een uiteenzetting over het Jongerius complex door de voorzitter van de stichting Jongerius, Willem ter Steege.

UITSLUITEND TOEGANG NA GEMELDE KOMST!

 

Heel mooie stand op de British Car & Lifestyle beurs
12-03-2016

Er is weer een prachtige stand neergezet door Bert van Mastrigt en Rob Spaan. En Gemma Kaijen heeft voor schitterende bloemstukken gezorgd.

  

Voor meer foto's klik HIER.

Ledenvergadering zaterdag - met korting voor de beurs
10-03-2016

Op zaterdag 12 maart vindt de Algemene Ledenvergadering weer plaats.

Locatie: Restaurant De Hooghei, Hooghei 71, 5258 SX Berlicum.

Start om 11:00 uur, koffie en thee vanaf 10:30 uur. Voor agenda zie laatste Minorage.

De Algemene Ledenvergadering is uitstekend te combineren met een bezoek aan de beurs British Car & Lifestyle in Rosmalen. De locaties liggen op nog geen 5 minuten rijden van elkaar. De leden die de ALV bijwonen krijgen een korting van € 10,- op de toegangsprijs van de beurs.

Klik HIER voor de routeplanner.

Alle klassieke auto's mogen nu blauwe kentekenplaten voeren
02-03-2016

Voor de meeste eigenaren van klassieke auto’s is het voeren van de ouderwetse blauwe kentekenplaten een belangrijk aspect voor het totale uiterlijk.

Sinds 1988 is het bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) al mogelijk om voor klassieke auto’s met een datum eerste toelating (DET) 31 december 1977 of ouder een nieuw kentekennummer aan te vragen bestaande uit een reeks van 1 groep van 2 letters en 2 groepen van 2 cijfers. Vooral die oude witte 2 letter/4 cijfercombinaties op blauwe platen levert voor de eigenaren het ultieme klassieke gevoel op.

U dient bij de RDW een aanvraag te doen in briefvorm en samen met de oude kentekenbewijsdelen op te sturen naar Veendam. U maakt € 39,- over en binnen 5 werkdagen worden u een nieuw kentekennummer toegewezen en een nieuw kentekenbewijs op creditcardformaat. De oude kentekenbewijzen krijgt u niet terug. Ook al omdat het voormalige kentekennummer niet meer zal bestaan! Voor meer informatie zie de link:

https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Kenteken-omwisselen-voor-historisch-of-oorspronkelijk-kenteken 

Sinds 1 januari 2016 is in de APK-keuringseisen, vermeld onder “APK aanvullende permanente eisen” in paragraaf 3, een interessante wijziging doorgevoerd over blauwe kentekenplaten. Als uw klassieke auto een datum eerste toelating (DET) 31 december 1977 of ouder heeft, mag u zonder meer blauwe kentekenplaten voeren! Er wordt geen enkel onderscheid meer gemaakt in de cijfer- of lettercombinaties. Zelfs met de huidige nieuwe kentekenreeks van een groep van 2 letters, 3 cijfers en 1 letter is het toegestaan om blauwe kentekenplaten te voeren. Dat laatste zal vrijwel niet voorkomen, omdat klassieke auto’s van 31 december 1977 of ouder bij invoer in Nederland en na de RDW-keuring automatisch een kentekennummer krijgen toegewezen van 1 groep van 2 letters en 2 groepen van 2 cijfers.

Er is echter ook een groep van klassieke auto’s die een kentekennummer hebben, bestaande uit 2 groepen van 2 letters en een groep van 2 cijfers. Vele eigenaren voeren toch blauwe kentekenplaten en hebben de verplichte gele nummerplaten in de klassieke auto liggen voor het geval “oom agent” controleert. Meestal krijg je alleen een waarschuwing. Maar ook voor de APK-keuring moeten de gele platen gevoerd worden en worden na goedkeuring er weer snel afgehaald. Dat hoeft sinds 2016 allemaal niet meer!

LET OP: Op de RDW-website is deze wijziging nog niet te lezen, maar de APK-keurmeester hanteert de APK-keuringseisen.

Met dank aan: Garage Classic Service

 

Morris Minor Club lanceert nieuwe website
25-02-2016

Vandaag lanceert de Morris Minor Club Nederland een splinternieuwe website. Een nieuw jasje en veel verbeteringen. De website is vanaf dit moment gekoppeld aan de ledenadministratie, dat betekent dat nieuwe leden zich direct via de website kunnen inschrijven en dat bestaande leden kunnen inloggen en vele zaken direct op website kunnen regelen. 

Naast de bekende pagina's met informatie over de club en onze Morris zijn er enkele nieuwe functies toegevoegd:

Met de persoonlijke inlog kunnen leden hun eigen persoonlijke gegevens up to date houden, waaronder adresgegevens, emailadres en wachtwoord. Achter de inlog kunnen leden de gegevens van hun Morris in Mijn Garage opslaan en bij de RDW opvragen. Er wordt nog gewerkt aan uitbreiding van de functionaliteit zodat we ook de speciale kenmerken zoals stuur links/rechts en Molenaar-auto kunnen opslaan.

Ook is de kalender verbeterd, en kunnen leden zich via de website aanmelden voor evenementen. De organiserende partij heeft daarmee direct een goed overzicht over deelname en communicatie wordt eenvoudiger. Nieuw is de clubwinkel, waarbij met een directe link de producten besteld kunnen worden.

Leden kunnen nu zelf advertenties plaatsen en beheren op de Marktplaats. Geïnteresserden kunnen daar bieden of contact opnemen met de adverteerder.

Wat goed is hebben we zo gelaten: Het oude forum blijft bestaan. Het overzetten zou betekenen dat we de rijke historie die men daar kan raadplegen niet meer toegankelijk heeft. Het forum is geintegreerd bereikbaar via de website en is als volgend project aan beurt. Bedoeling is dat we het plaatsen van foto's gaan vereenvoudigen.

Leden waarvan het email-adres bij ons bekend is zullen binnenkort een inlognaam en wachtwoord ontvangen. 

Op 1 maart nog geen inlognaam en wachtwoord gekregen? Stuur een email naar de webmaster met vermelding van je naam, adres en woonplaats en je ontvangt je persoonlijke inlognaam en wachtwoord.

Molenaar's hal wordt gesloopt: Nog één keer Minors in het pand
09-02-2016

Beste Molenaar Minoristen

De Morris hal van de voormalige assemblagefabriek van Molenaar in Jutphaas gaat dit jaar tegen de vlakte.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen m.b.t. het complex ?

Op 16 april 2014 werd een contract gesloten tussen de Staat (Defensie) en de gemeente Utrecht over de aankoop van de grond.Defensie moet het hele terrein uiterlijk 31 december 2015 schoon en bouwrijp opleveren. Het definitieve transport van de grond is dan op 2 januari 2016.

Met name de stalenkolom en spantconstructies zijn bijzonder. Alle productiehallen werden door de medewerkers van Jongerius zelf gebouwd.

Naar nu blijkt dat de gemeente Utrecht de stalenkolommen en spantconstructies van de Morrishal zo uniek zijn dat men ze wil ontmantelen, opslaan en weer wil integreren/hergebruiken in de te bouwen nieuwbouw. De sloop zal aanvangen begin april 2016.

Ik hou nu even als richtpunt de datum 20 maart aan om met een aantal Minor 's in het pand te gaan staan en ze als het lukt dezelfde deur uit te laten rijden als op het You Tube filmpje van de Nederlandse Onderwijs Stichting te zien is.

Wat denken jullie hierover en zijn jullie bereid mij te helpen dit te laten slagen?

Aanmelden zo spoedig mogelijk bij Henk Bannink. banninklos@kpnmail.nl

Ook niet Molenaars zijn natuurlijk van harte uitgenodigd!

Enige historie en prachtige foto's HIER

Het youtube filmpje zie je HIER

Aanmelden HIER of stuur een email

Henk Bannink

  


Naar de FEHAC website


FEHAC nieuws

Oldtimernieuws