Advertentie

Nieuws van de Morris Minor Club Nederland

Concours d'Elégance Paleis Het loo 2017 Prijs!

22-07-2017

2017-07-22

Een Landrover & Jaguar dealer is op zoek naar een klassieker. Er staan uitsluitend nieuwe “automobielen” uit eigen voorraad in hun stand. Rob wordt benadert of zijn Daimler Empress Hooper van 1955 ‘s zondags in de stand mag staan. Zaterdag zijn ze al voorzien. Er moet iets “ouds” bij al dat nieuws. We gaan natuurlijk akkoord en de Daimler krijgt thuis een uitvoerige schoonheidsbehandeling van binnen en van buiten.

Aangekomen op het terrein en uiteindelijk bij de stand kan het poetsen weer overnieuw beginnen. De modder wordt in ieder geval al weggespoeld door de regen.

Op zondag staat opeens Paul Rem bij de Daimler en Rob is in de buurt. “Dat is hem” hoort Rob de conservator van Paleis Het Loo zeggen. Er is dit jaar een nieuwe prijs bedacht: “De meest Koninklijke Auto van het Concours d’Elégance” en om 16.00 uur moeten we bij de catwalk zijn. Tegen 13.45 uur worden we door de crew naar de prijsuitreiking geloodst. Wel héél koninklijk om zo de catwalk op te mogen rijden met publiek aan beide kanten. Uit handen van Paul Rem ontvangen we de bokaal en een fles Champagne.

De Daimler heeft wel een heel bijzonder jaar. Hij is samen met 250 Jaguars geselecteerd uit 1200 exemplaren om deel te nemen aan de parade op het terrein van Windsor Castle. Dit défilé wordt afgenomen door prins Edward. (The Royal Windsor Jaguar Festival 6 mei j.l.)

En nu niet alleen koninklijke grond maar ook een koninklijke prijs! Dat het ter beschikking stellen van de Daimler deze gevolgen zou hebben hadden we niet kunnen dromen….

 

 

Rob van den Beld en Annemieke Dekkers

285

Reacties

 
31-07-17 10:26
ea.hegie
Super leuk om met je hobby zo interessant in beeld te zijn, echt genieten
31-07-17 10:25
ea.hegie
Super leuk om met je hobby zo interessant in beeld te zijn, echt genieten
31-07-17 10:25
ea.hegie
Super leuk om met je hobby zo interessant in beeld te zijn, echt genieten

Plaats een reactie

  


Naar de FEHAC website


FEHAC nieuws

Oldtimernieuws