Nieuws

Hoe organiseer ik een oldtimerrit?

Het doel van het organiseren van activiteiten is buiten de gezelligheid het uitoefenen van onze gezamenlijke passie, het rijden in- en het in standhouden van onze Morris Minors!

Gelukkig zijn er altijd leden te vinden voor het organiseren van een koffieklets, een kampeerweekend of een eendagse rit; voor de hele club of eenvoudig voor de clubleden uit de regio. Het MMCN bestuur wil graag de regionale activiteiten ondersteunen. Meld jij je aan voor het organiseren van een regionale activiteit?

We hopen in de toekomst op meerdere van u te mogen rekenen om eens een rit uit te zetten of mee te helpen bij het organiseren van een evenement.

Voor het geval u denkt: ik heb geen ervaring met een rit uitzetten, ik wil wel, maar weet niet hoe! volgen hier een aantal tips. Onze handleiding treft u ook aan op onze mooie site. Aan u de keuze: werken op basis van enkele tips of werken vanuit onze handleiding. Ze staan beide garant voor succes!  

Mogen de volgende tips de eerste aanzet zijn voor uw eigen regioactiviteit:

1) Houd het simpel! Het gaat niet om het buitenkantje maar om de kans om samen te zijn en onze passie te delen, niet waar?

2) Neem een kort en duidelijk thema! Denk hierbij aan bv. de volgende thema’s:

  • Een molenrit
  • Een kerkdorpenrit
  • Een waterrit
  • Een landgoedrit
  • Kastelenrit
  • Picknickrit

Kiest u bijvoorbeeld voor het thema “Water”, zorg dan ook dat de rit leidt langs water (rivieren en sloten); neem een stuw of sluizencomplex op in de rit; bekijk of er misschien een watermolen is waarlangs de rit kan voeren. Wat ook heel leuk is om na het door u georganiseerd evenement door te geven aan een ander clublid zodat we als club  op roulatie steeds meer ontdekken over het thema, zoals het thema water! Vergelijk het maar met onze vragenestafette in de Minorage; zo leer je steeds meer leden kennen. Erg leuk dus! Dus....verzin het maar, alles mag en alles kan!

3) Gebruik een bestaande route! Voel je niet verplicht om zelf een rit te verzinnen. Een uurtje surfen over het internet levert al een schat aan uitgezette ritten op. Er bestaan allerlei programma’s, een voorbeeld is Route You, dat een hele database bevat met allerlei tochten. Een goede routebeschrijving scheelt ook heel veel bordjes plaatsen (en na de rit weer weghalen!)

4) Houd de route kort en zoveel mogelijk vrij van obstakels. Niemand van ons en geen van onze voertuigen houdt van verkeersdrempels, scheuren in de weg en wat dies meer zij. Door een route van een ander te gebruiken met goede reviews en deze route zelf nog 1 keer te controleren (op de route zouden nieuwe obstakels kunnen zijn opgeworpen, vandaar) bent u zo goed als verzekerd van veel ritplezier. Houd u de afstand ook beperkt tussen 20 en 50 km dan bent u verzekerd van complimenten voor uw organisatietalent!

5) Zorg voor een start en finishlocatie waar de deelnemende auto’s goed geparkeerd kunnen worden. Houd daarbij rekening met ook andere bezoekers van zo'n locatie.

6) Neem de tijd! Wat is het toch heerlijk om relaxt de rit te rijden in onze oldtimers, onderwijl genietend van al het moois waarlangs de rit ons voert! Zorg voor een evenwichtige verdeling tussen rijden, bezoeken en of iets bezichtigen.

7) Zorg voor een ontmoetingsplek! De praktijk leert dat men in eerste instantie in groepjes rijdt, maar na verloop van tijd herschikken die groepjes zich en rijdt men individueel of hooguit met twee of drie auto’s bij elkaar. Neem ergens in de route een activiteit op, zodat men elkaar weer ziet en ervaringen kan uitwisselen. Dat kan zijn een bezichtiging, maar – bij goed weer – ook een picknick, een leuk terrasje met een mooi uitzicht, een versnapering uitdelen op een parkeerplaats of langs de kant van een rustige bosweg etc.

8) Eigen risico! Neem in de routebeschrijving de opmerking op dat men rijdt op eigen risico. Dit om eventueel juridisch gezeur te voorkomen.

9)Vraag gewoon om hulp! Schroom niet om hulp te vragen aan je mede-leden of aan de leden van het Bestuur!

10) Door iets voor elkaar te organiseren, houden wij onze club alive and kicking! 

So keep on minoring! Bedenk daarbij dat het niet gaat om perfectie, maar om gezelligheid en plezier!

U hartelijk groetend,

 

Frank Fassotte

evenementencoördinator

Morris Minor Club Nederland

evenementen@morrisminorclub.nl

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren