Nieuws

In memoriam Henk van Galen

In memoriam Henk van Galen

Onverwachts is op 15 januari 2021 Henk overleden ten gevolge van bloedsomloopcomplicaties.

Binnen de MMCN vervulde Henk consciëntieus taken als bestuurslid en als lid van de kascommissie. En vele andere hand en spandiensten. 

In 2002 schafte Henk door toeval een ’59er Sage Green Saloon aan en werd direct lid van de club. Deze auto, ‘Moggy’ geheten, werd een jaar later opgevolgd door een ’68 er Maroon Minor Van. ‘Vannetje’ is bekend door het opschrift ‘THINK TWICE - drive a Morris’. In 2004 kwam de ‘49er Maroon Morris Oxford erbij die op basis van zijn oude Britse kentekennummer KNK246, ‘KiNKy’ genoemd werd. Henk’s partner Carina kocht de ’52er Black Tourer, ‘Contessa’. Om het geheel af te ronden kwam er een Moonstone Grey Wolseley 6/80, ‘The Wols’ geheten.

We hebben Henk gekend als een bescheiden mens die genoot van het goede leven. Hij was graag gezien bij diverse MMCN-ritten en National Rally’s. Tijdens die internationale ontmoetingen viel hij op door accentloos in het Engels, Frans en Duits te speechen. Maar uitsluitend als hij daar voor gevraagd werd, Henk drong zich nooit op. Hij was bij deze gelegenheden ook altijd tot in de puntjes gekleed. ‘In every inch a Gentlemen, ‘Ein Zarter man’, ‘Un gentil homme tendre’, met vlinderdas en pijpje. 

Henk zijn levensmotto was “célébrer la vie”, vier het leven. 

Dat zullen we doen maar wat zullen wij jou daar bij missen !

Henk Bannink, Zeist 18-01-2021.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren