Nieuws

Minor met kenteken HT-98-71 gezocht

Minor met kenteken HT-98-71 gezocht

Mijn ouders zijn aanstaande vrijdag 18 december 50 jaar getrouwd. Door de corona-perikelen kunnen zij geen groots feest geven en ook hun vrienden en familie niet zien. Mijn zus en ik hebben daarom iets anders bedacht: een huwelijksreis langs belangrijke plekken in hun leven, op iedere plek zullen ze een aantal mensen ontmoeten die voor hen belangrijk zijn en die een relatie hebben met die plek. Zo zullen de twee broers van mijn vader het geachte bruidspaar opwachten bij het ouderlijk huis van mijn vader, etc etc, In eerste instantie was de bedoeling dat ze dat met hun huidige auto zouden doen maar de rit is natuurlijk nog leuker in hun oude Morrisje. 

Toen ik een jaar of 10 was heeft mijn vader de Morris gekocht van een handelaar in oude motoren hier in de buurt. Hij (de Morris) stond onder een kleed buiten te verrotten en mijn vader heeft hem in de loop van een aantal jaren helemaal gerestaureerd. Als we in die tijd mijn vader kwijt waren zat hij op zolder chroom te poetsen, en de spatborden hebben jaren op mijn slaapkamer gelegen. Eenmaal rijdend werd de Morris gebruikt als tweede auto in ons gezin, ik heb er zelf veel km's mee gereden. Ook heb ik er een aantal vrienden in rondgereden op hun trouwdag en uiteindelijk heeft de Morris op mijn trouwdag ook als trouwauto gediend. Daarvan zijn de foto's in de bijlage. 

Na verloop van tijd bleek dat de motor gereviseerd moest worden en daar zag mijn vader (inmiddels 75 en versleten knieën) toch wel tegenop, na veel wikken en wegen werd de auto verkocht, ik denk nu zo'n 8-10 jaar geleden. De koper woonde toendertijd in Ommen, dat weet ik nog en hij was van plan om de auto weer flink onder handen te nemen maar dat is volgens mij toen niet gebeurd. Op internet vond ik dat de auto sinds afgelopen voorjaar een nieuwe eigenaar heeft en dat er een (vrij nieuwe) APK op zit. Ik kan mijn vader vragen aan wie hij de Morris heeft verkocht maar dan is de verrassing waarschijnlijk weg. Mijn vader was altijd trouw lid van de club, ik weet niet of hij dat nog steeds is. 

De Morris heeft als kenteken HT-98-71 

Kortom: we willen graag in contact komen met de huidige eigenaar van de Morris die door mijn vader van de sloop is gered. We willen graag dat mijn vader en moeder vrijdag 18 december een (corona-proof!) ritje door Ommen maken, langs de plekken en mensen die voor hen belangrijk zijn. Mijn zus en ik zullen op gepaste afstand volgen om foto's te maken e.d. Ik hoop dat u ons in contact kunt brengen met de huidige eigenaar (of misschien degene die de auto van mijn vader heeft gekocht) zodat we kunnen overleggen of hier mogelijkheden voor zijn.

Alvast hartelijk dank voor uw moeite,

Vriendelijke groet,

Arjan Schepers

tel 06-41271997

Onze sponsoren