Publicaties

Aspergerit

20-4-2009

Aspergerit

Zondagmorgen 19 april 2009. In huize Pronker te Breyell-Nettetal wordt koffie gezet en taart gesneden. De tafels krijgen nog een laatste sopje en de hal met de auto´s met sterallures wordt geopend. Vandaag wordt de vierde Vauxhall/Morrisrit gereden. Een steenworp over de grens bij Venlo en uitstekend te bereiken.

Om kwart voor tien arriveren de eerste zes auto´s. Het zijn voornamelijk Vauxhalls, waarvan de inzittenden de nacht in Duitsland hebben doorgebracht. Dan volgen er meer auto´s, waaronder een Rolls Royce en zowaar een drietal Morris Minors. Eén van de Minors, een witte splitscreen Traveller is zelfs helemaal uit Friesland gekomen…

Dan geeft John Pronker de laatste instructies en worden, telkens om de anderhalve minuut, de routebeschrijvingen uitgedeeld. Die op de voorzijde toepasselijk zijn voorzien van een asperge illustratie.

De rit voert door een klein stukje Duitsland en daarna door het Noordlimburgse landschap. Weidse uitzichten, aspergevelden, bossen en uitzichten over de Maas en andere watergangen wisselen elkaar af. De rit voert ook rond Griendtsveen, een oude veenkolonie. Jammer dat er geen tijd is om daar een paar uur te wandelen.

Ook verder door een afwisselend landschap komen we rond één uur aan bij de lunchstop. Een leuke uitspanning, die echter niet gerekend heeft op zo veel hongerige toeristen, zodat we wat lang moeten wachten op onze broodjes. Maar daar malen we niet om, te midden van zoveel vrienden.

Henk van Galen bedankt organisatoren Hetty en John Pronker op de van hem bekende humoristische wijze. Daarna gaan we verder.

Rond half vier arriveren we in Melderslo, waar we het Aspergemuseum bezoeken. Verschillende uitleggen maken duidelijk hoe de teelt in vroeger jaren ging. En passant pikken we veel op van het leven op het Noordlimburgse platteland, een paar eeuwen geleden.

En dan is het in eens vijf uur, het museum sluit.

En wij nemen afscheid van alle vrienden. Met een voldaan gevoel rijden we terug naar de randstad. Al is het wel jammer dat dat niet in onze Morris is…

Bert Pronk


09okt

Uteregrit 9 oktober 2011

9-10-2011 UTEREGRIT 9 oktober 2011 De lavendel is zó mooi, wat is het uitzicht over de vallei geweldig!.....Ja dat zeggen we na lange...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren