Over Morris Minor Club Nederland

d33b29a7b47b486ab16abe2aee9aea2c.jpg

De Morris Minor Club Nederland

Wie heeft dat nou nooit: je bent onderweg en geheel onverwacht kom je een Oldtimer tegen. De één ziet er zus uit en de ander zo. Soms denk je: zo'n wagentje zou ik ook wel willen hebben! Maar wat heb je er eigenlijk aan? Als deze vraag bij u is opgekomen, dan moet u zeker eens verder kijken op deze website!

De leden van onze club beleven veel plezier aan hun Morris Minor. Sommigen hebben er eentje gekocht waar letterlijk alles aan vernieuwd en gerepareerd moest worden, anderen kochten er een waar meteen mee gereden kon worden. Uiteraard moet je wel een beetje van techniek houden want het beste is toch dat je zelf een deel van het onderhoud voor je rekening neemt. Veel clubleden staan gereed om u te adviseren en daarmee kom ik op het tweede belangrijke aspect van onze club: dat het zo gezellig is.

Houdt u van informele contacten zonder poespas dan kunt u bij onze vereniging goed terecht. We houden kampeerweekenden, eendaagse rondritten, we nemen deel aan Oldtimerbeurzen, maar we organiseren ook bijeenkomsten waar u technische vaardigheden worden geleerd. Bent u eenmaal lid, dan is er ruimte om mee te helpen bovengenoemde activiteiten te organiseren danwel nieuwe te bedenken en te realiseren. Een vraag die al snel gesteld wordt is: is het een dure hobby?

Ik kan u verzekeren dat het streven van onze club is en blijft om alles voor iedereen betaalbaar te houden. Natuurlijk, het aanschaffen van een auto kost geld, maar het is een eenmalige uitgave die zijn waarde blijft behouden. Op deze site vindt u tevens diverse advertenties, zodat u zich daarmee een beeld kunt vormen wat zo'n autootje nou mag kosten.

Wie weet heb ik u enthousiast gemaakt en kan ik u binnenkort op een van onze evenementen begroeten.

Voorzitter MMCN

Geschiedenis

De Morris Minor Club Nederland is één van de oudste verenigingen (sedert 1974) die zich richt op de Morris Minor vanaf 1948. We zijn zelfs ouder dan de Engelse vereniging. In 2019 werd dan ook ons 45-jarig bestaan op grootse wijze gevierd.

  • De MMCN is opgericht op 29 september 1974, het aantal leden bedroeg ca. 30. Inmiddels ligt het ledental al enkele jaren stabiel rond de 350.
  • De eerste Voorzitter was Ad Vriens, die voor zijn inzet, gedurende een groot aantal jaren, het erelidmaatschap heeft ontvangen.
  • Het eerste echte clubblad, de Minorage, verscheen in december 1974.

De populariteit van de Morris Minor is voor een groot deel te danken aan zijn specifieke uiterlijk. Bijna iedereen die deze autootjes rond ziet rijden, krijgt wel een glimlach op zijn gezicht en velen hebben vroeger als kind bij pa of en ander familielid in deze auto's mee mogen rijden. Regelmatig worden onze leden dan ook aangesproken door mensen die kunnen vertellen over hun eigen ervaringen met de Morrisjes.

Door de brede belangstelling voor de Morris Minor is ook de onderdelenvoorziening zonder meer goed te noemen. Dit maakt het rijden met en het onderhouden van de Morris Minor tot een betaalbare hobby, hetgeen de populariteit uiteraard ten goede komt. Door de eenvoudige opbouw is ook voor de minder handige knutselaar bijna al het onderhoud zelf te verwezenlijken.

De MMCN vindt het dan ook belangrijk dat naast het sociale aspect van de vereniging ook de continuïteit gewaarborgd blijft. Dit wordt gedaan d.m.v. technische trainingen die door vele, oudere en nieuwe, leden bezocht worden.

UT17laantje.jpeg

Onze sponsoren