Tips van leden

Lekkende schokbreker

Bij het verwijderen van een lekkende schokbreker heb ik heel veel moeite moeten doen om het ding los te krijgen. Het betreft de linker voorschokbreker gezien vanaf de stuurzijde. Als je voorover gebogen onder de motorkap staat dus rechts. Daarvan waren het de rechtse bouten die steeds maar dol bleven draaien.

Ik had via een bevriende relatie al een antennefrees klaar liggen. Op het moment dat ik de juiste plaatsbepaling van het gat in mijn binnenspatbord had gevonden, vond ik meer. Ik constateerde dat er aan de achterkant van de balk, welke van links naar rechts loopt (of andersom), al reeds een gat zat. Hier kon ik de bouten tegenhouden in het meedraaien. Na veel gepriegel lukte dat. Toen was het zaakje vlot los. Dan volgt het monteren van de "nieuwe" schokbreker. Hoe krijg je in 's hemelsnaam die moeren er weer in en op de bouten? Ook moet er dan nog een ringetje aan vooraf gaan. En dat alles op je rug, via een ovaal gaatje van 4 centimeter doorsnee.

Allereerst: maak voor het monteren de bouten en moeren goed gangbaar. Ik heb hiervoor een metaalfrees gebruikt met wat reinigingsolie uit een spuitbus. Bouten erin, borgring met een pincettang op het eind van de bout gefriemeld. Vervolgens heb ik mijn middelste dochter beroofd van haar voorraad kauwgom. Dat kauwen verlaagt de stressfactor met tienvoud daar die ringen wel duizend keer vallen. Maar met kauwgom in de bek houdt de ring niet op de plek. Kauwgom dus wel. Vervolgens heb ik de moer ook met kauwgom in de ringsleutel gedrukt en op zijn plek gekregen.

Het is gelukt en ik help niemand die dit klusje heeft, en ik geef de eerste de beste die zegt dat je overal zo lekker bij kan een ongelooooflijke...........?

Keep on MINORing.

Henk Bannink


Tech_middag.jpeg

Technische middagen in de winter in Barneveld

Op 5 zaterdagmiddagen van oktober tot maart worden er technische cursusdagen in Barneveld gehouden, de familie Kooloos stelt daarvoor een prachtige locatie voor beschikbaar. 

Deelname kosten zijn € 2.50 per middag, bij betaling van € 10.00 op de eerste dag zijn de kosten voor alle middagen voldaan. Allemaal van harte welkom en als je je HIER registreert via de website, kunnen wij in geval van onverwachte wijzigingen contact opnemen. Voor koffie en thee wordt natuurlijk gezorgd, vragen over technische problemen of onderwerpen kunnen vooraf ingediend worden. 


Net als elk jaar maken we er gezellige en interessante middagen van. 

De technische middagen zijn van 12:30 tot ongeveer 16:30 uur.

Het adres: Fam. Kooloos van Dedemlaan 1 Barneveld

Tot binnenkort in Barneveld

Bernard en Henk

Header_Wieldop_1140x100.jpeg

Onze sponsoren