Publicaties

21-11-17 Technische middag

Na een paar overgebleven vragen van de vorige keer (wat is in je Morris nu wel en wat niet afgezekerd?) werden de werking van de onsteking en de carburateur toegelicht.

Henk wist vonken van 10.000 Volt te trekken en gaf uitleg over de werking van een conventionele (bimetaal) voltage stabilisator voor je instrumentenpaneel. Instrumentenpaneel in wel veel gezegd, in feite voor de meeste Minors alleen de benzinemeter. En passant gaf Henk nog uitleg over de electronische variant van eigen ontwerp. 

Bernard nam stap voor stap de afstelling van de carburateur door, en wat het betekent als je een te rijke of te arme afstelling hebt. De heren instructeurs hadden voor vrijwel elke vraag een antwoord. Onder een genot van een kop koffie, thee en door een van de deelnemers meegebrachte Englese koekjes werden onderling de ervaringen nog eens gedeeld. Een gezellige en geslaagde middag.


01sep

Olie differentieel

Olie differentieel door Eelke van Teijens (eerder gepubliceerd in de Minorage) Steeds vaker duiken er berichten op dat de...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren